Satoja kuollut Jemenin väkivaltaisuuksissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Satoja kuollut Jemenin väkivaltaisuuksissa

Jo ennestään romahduksen partaalla ollut maa on nyt vielä huonommassa tilanteessa väkivallan kiihtymisen vuoksi.

YK ja avustusjärjestöt ovat huolissaan Jemenin väkivaltaisuuksien keskelle jääneiden siviilien tilanteesta. Viimeisimpien tietojen mukaan maaliskuun 19:nnen ja huhtikuun 3:nnen päivän välisenä aikana on kuollut 549 ihmistä ja loukkaantunut 1 707. Kuolleista ainakin 217 on siviileitä ja loukkaantuneista noin 516, kertoo YK:n humanitaarisen avun yksikkö OCHA katsauksessaan (pdf).

Lähi-idän köyhimpänä valtiona tunnetun Jemenin tilanne on pahentunut marraskuusta alkaen, jolloin shiiamuslimeihin kuuluvat huthikapinalliset marssivat maan pääkaupunkiin Sanaahan. Huthit syrjäyttivät Jemenin presidentin Abd Rabbu Mansur Hadin, joka on paennut Saudi-Arabiaan. Taistelut ovat kiihtyneet viime viikkoina Saudi-Arabian alettua pommittaa hutheja liittolaistensa tuella.

Samaan aikaan myös maataistelut ovat kiihtyneet, ja huthit ovat edenneet Etelä-Jemenin keskeisimmässä kaupungissa Adenissa.

Jo ennen väkivaltaisuuksien kiihtymistä lähes kaksi kolmasosaa jemeniläisistä tarvitsi humanitaarista apua. YK onkin varoittanut maan olevan täydellisen romahduksen partaalla. UNICEFin mukaan yli 100 000 ihmistä on jättänyt kotinsa ja ainakin 74 lasta on kuollut ilmaiskujen alettua.

Avustusjärjestöjen on ollut vaikea saada apua perille taisteluiden vuoksi. Punainen Risti sai kuitenkin eilen Saudi-Arabian johtamalta liittoumalta luvan lennättää maahan apua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia