Saharan eteläpuolisen Afrikan rahalähetykset usein kotimaisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saharan eteläpuolisen Afrikan rahalähetykset usein kotimaisia

Toisin kuin usein luullaan, Saharan eteläpuolisen Afrikan asukkaat saavat eniten rahalähetyksiä kotimaansa sisältä, eivät ulkomailta.

Kolmasosa Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden aikuisikäisistä vastaanotti viime vuonna rahalähetyksiä samassa maassa asuvilta ystäviltään tai perheenjäseniltään, ilmenee Gallupin kyselytutkimuksesta.

Kyselyn mukaan kaikissa 11 kyselyyn osallistuneessa maassa kotimaiset rahalähetykset olivat yleisempiä kuin ulkomailta saadut. Kotimaista rahaa vastaanottaneiden määrä oli yhteensä noin 80 miljoonaa.

Vaihtelu maiden kesken oli suurta. Keniassa 59 prosenttia vastaajista kertoi vastaanottaneensa muualta kotimaastaan lähetettyä rahaa, mutta Ruandassa vastaava osuus oli vain kymmenen prosenttia.

Rahalähetysten toimittamiseen käytettiin monenlaisia menetelmiä, kuten bussinkuljettajaa, rahanvälittäjää tai matkapuhelinta.

Viime vuosina kehityspolitiikassa on kiinnitetty paljon huomiota etenkin kansainvälisiin rahalähetyksiin, sillä kasvava siirtolaisuus on lisännyt myös rahalähetyksen määriä ja näin mahdollisuuksia nousta köyhyydestä. Gallup kuitenkin huomauttaa, että kyselyn mukaan vastanneista vain neljä prosenttia kertoi saaneensa kansainvälisiä rahalähetyksiä.

Kyselyyn haastateltiin tuhatta yli 15-vuotiasta viime vuoden kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana 11 Saharan eteläpuolisen Afrikan maassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia