Säästötoimet lisänneet nälkää Britanniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Säästötoimet lisänneet nälkää Britanniassa

Asiantuntijat varoittavat kehittyneiden maiden kasvavasta pienituloisten joukosta, joilla ei ole varaa riittävään ravintoon.

Talouskriisi on lisännyt rajusti köyhien ja nälkäisten määrää Britanniassa viime vuosina, sanovat maan hyväntekeväisyysjärjestöt. Järjestöjen mukaan tiukkojen säästötoimien ja budjettileikkausten takia sadoillatuhansilla pienituloisilla ei pian ole varaa riittävään ja terveelliseen ruokaan.

Vaarana onkin, että Britannia ei pian pysty täyttämään kansainvälisiä YK:n yleissopimuksen velvoitteita ruuan, vaatteiden ja asumisen vähimmäisvaatimuksista. Samalla pienituloisten perheiden köyhyys tulee kärjistymään entisestään, mikäli suunnitellut sosiaalietuuksien leikkaukset tulevat huhtikuussa voimaan, järjestöt sanovat.

"Tämä on ensimmäinen kerta kun Britannia, joka on kehittynyt maa ja maailman seitsemänneksi rikkain valtio maailmassa, ei pysty varmistamaan työtä tekevälle väestölleen ravintoa, vaatteita ja kattoa pään päälle", sanoo Just Fair hyväntekeväisyysjärjestön puheenjohtaja Jamie Burton.

Britanniassa köyhyyden kasvua seuraavien hyväntekeväisyysjärjestöjen muodostama yhteenliittymä on tutkinut mahdollisuutta käynnistää tilanteesta virallinen YK-selvitys.

Myös Lontoossa vieraillut YK:n asiantuntija Oliver de Shutter sanoi YK:n harkitsevat selvityksen tekemistä. Shutter oli Lontoossa puhumassa kehittyneiden maiden ruokaan liittyvästä epävarmuudesta. Teema nousi esille YK:n viime vuonna julkaisemassa raportissa, jossa nostettiin esille Kanadan kasvava köyhien väestönosa.

Lisää uusi kommentti