Ruokakriisi uhkaa Nigeriä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruokakriisi uhkaa Nigeriä

Epäonnistuneen viljasadon vuoksi miljoona ihmistä tarvitsee Nigerissä kiireellistä ruoka-apua.

Länsiafrikkalainen Niger on menossa kohti täysimittaista ruokakriisiä, varoittaa YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP.

Järjestö arvioi, että noin miljoona ihmistä tarvitsee maassa nopeasti ruoka-apua. Niger kärsii kuivuudesta, ja maan tämänvuotinen viljasato on ollut heikko. Viljatuotannon alijäämä on noin 500 000 tonnia.

Niger on viime vuosina kärsinyt yhä tihentyvistä kuivuuskausista. Paikalliset yhteisöt eivät ole ehtineet täydentää ruokavarastojaan tai kasvattaa karjakantaansa takaisin edellisen kriisin jäljiltä ja ovat siksi erityisen haavoittuvassa asemassa. Samantyyppinen tilanne on muualla Sahelin alueella.

WFP:n mukaan tilannetta pahentaa myös se, että Libyasta ja Norsunluurannikolta on palannut takaisin koteihinsa 200 000 siirtotyöläistä, jotka lähettivät aiemmin rahaa perheilleen.

WFP arvioi tarvitsevansa lähes 43 miljoonaa euroa lisää rahoitusta voidakseen ruokkia herkimmässä asemassa olevat seuraavan puolen vuoden ajan. Järjestö on on laajentamassa ohjelmiaan Nigerissä muun muassa lisäämällä alle 2-vuotiaiden sekä raskaana olevien ja imettävien naisten ravitsemusta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia