Uutiset

Ruoka-avun antaminen Pohjois-Koreassa aloitettu

Fida vastasi Pohjois-Korean ja YK:n pyyntöön ruoka-avusta.
(kuva: tamaki / Flickr.com / cc 2.0)

Fida jakaa 50 tonnia riisiä Pohjois-koreassa. Apu kohdistuu kasvuikaisiin lapsiin Jongjun alueella Pohjois-Pjonganin maakunnassa. Ensimmäisen 11 tonnin avustuserän jakelua oli seuraamassa paikan päällä Fidan työntekijä Markku Toimela.

"Kävin ruokavarastoissa ja -kellareissa. Muuta riisiä ei ollut varastossa kuin meidän tuomaamme. Apu on otettu ilolla vastaan, ja yhteistyö korealaisten kanssa on ollut hyvin sujuvaa", Toimela kertoo.

YK:n maaliskuisen arvion mukaan kuusi miljoonaa haavoittuvimpiin väestöryhmiin kuuluvaa korealaista on nopean ruoka-avun tarpeessa. Maa kärsii jatkuvasta suuresta - noin miljoonan tonnin - ruokavajeesta.Syyssatojen sääoloista johtuva huonontuminen heijastuu kuluvan vuoden tilanteeseen.

"Seuraamme läheltä Korean ruokatilannetta. Haluamme auttaa, jotta erityisesti lapset eivät kärsisi. Työmme maassa perustuu pitkään kokemukseen. Tiedämme, että apu menee perille", kehitysyhteistyön ohjelmapäällikkö Olli Pitkänen kertoo.

avustustyö Korean kansantasavalta

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Kaksi hymyilevää miestä vierekkäin

Populismi tuli Tansaniaan – Suosittu presidentti John Magufuli on pannut korruption kuriin, mutta media, järjestöt ja oppositio elävät pelossa

”Puskutraktoriksi” kutsuttu Tansanian presidentti sulkee medioita, irtisanoo julkisesti virkamiehiä ja ahdistelee kriitikoitaan. Länsimaat ja ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan, mutta maan sisältä kuuluu toisenlaisiakin ääniä. Toimittaja Gasirigwa Mwitan mielestä Tansaniaa ei pitäisi arvostella samalla mittapuulla kuin länsimaita.
Nainen järven rannalla

Ilmastovirtahepo seisoo olohuoneessamme – Miten ahdistuksen kanssa voi tulla toimeen?

Suomessa on jo saatavilla apua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan ahdistukseen. Taiteilija ja tutkija Henna Lainisen työpajoissa puretaan tunteita muun muassa kirjoittamalla kirjeitä tulevaisuuteen. ”Monissa osallistujissa on herännyt myös halu tehdä enemmän ympäristön puolesta”, hän kertoo.
Kaksi naista tulvavedessä

Bangladeshin ilmastopakolaiset sopeutuvat uuteen pakon edessä – Uudet viljelymenetelmät auttavat sään ääri-ilmiöitä paenneita

Bangladeshilaisen Ruma Begumin perhe joutui muuttamaan jokiuoman eroosion ja viljelysmaan suolapitoisuuden takia. Aluksi vanhat ongelmat jatkuivat, mutta muun muassa uusi kelluva kasvatus on auttanut elinkeinojen monipuolistamisessa.
Sormet näyttämässä rauhanmerkkiä, oksa

Sadankomitean rauhanpalkinto toimittaja Antti Kuroselle – ”Sodissa tavalliset ihmiset häviävät aina”

Ylen pitkän linjan ulkomaantoimittaja on tehnyt reportaaseja muun muassa Al-Holin pakolaisleiriltä. Sadankomitea haluaa palkinnolla nostaa esiin median roolia rauhantyössä.
Maissipelto

Zimbabwen ruokakriisi pahin vuosikymmeneen – Puolet väestöstä vaarassa

Talousongelmat ja sään ääri-ilmiöt ovat ajaneet Zimbabwen vakavaan ruokapulaan. ”Suurin osa tapaamistani lapsista oli pienikasvuisia ja alipainoisia”, kertoi YK:n erityisraportoija Hilal Elver vierailunsa jälkeen.