Roolipeli tutustutti humanitaariseen oikeuteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Roolipeli tutustutti humanitaariseen oikeuteen

Tamperelaislukiolaiset kokeilivat elämää zuboumbalaisina pakolaisina Punaisen Ristin humanitaarisen oikeuden roolipelissä.

Suomen Punainen Risti järjesti Tampereella ja Ylöjärvellä humanitaarisen oikeuden roolipelin, joka vei lukioikäiset nuoret pitkälle pakomatkalle sisäisen konfliktin keskeltä Zuboumban kuvitteellisesta valtiosta.

Pelin aikana tutustuttiin muun muassa maahanmuuttoviraston ja passin hankkimisen kiemuroihin, ihmissalakuljetukseen ja pakolaisleirillä elämiseen. Lopuksi jokainen pelin rasti käytiin läpi humanitaarisen oikeuden kannalta.

"Olihan se rankkaa ja matkan varrella oli myös epätoivoisia hetkiä, mutta nyt kun miettii, niin oli tämä kyllä hyvä kokemus. Onhan sitä aina tavallaan tiennyt pakolaisista, mutta ei sitä, miltä se tuntuu omalla kohdalla. Pelottavaa on se, ettei tämä ole mitään verrattuna siihen, millaista paeta oikeasti sodan keskeltä", 12-vuotiaana Qaali-tyttönä kulkenut Jenna Järvinen kertoo.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty humanitaarisen oikeuden roolipeli toteutettiin täysin vapaaehtoisvoimin ja viikonlopun koitosta oli valmisteltu syksystä lähtien.

Osa järjestäjistä oli osallistunut vastaavanlaiseen roolipeliin Norjassa ja kannustusta vastaavanlaiseen toimintaan on tullut Punaisen Ristin komitean puolelta. Komitean mukaan humanitaarinen oikeus pitäisi saada osaksi koulun opetussuunnitelmia nuoria innostavalla tavalla. Tampereella yhteistyöhön lähti Kaarilan lukio, jonka parikymmentä oppilasta saavat roolipelistä opintopisteitä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia