Rikkaat maat luistaneet apulupauksistaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rikkaat maat luistaneet apulupauksistaan

Kaksi vuotta sitten rikkaat maat lupasivat suunnata lisäapua kehitysmaiden maatalouteen, mutta toisin kävi.

Maailman johtajat ovat pettäneet vuonna 2009 G8-kokouksessa antamansa lupauksen taistella kroonista nälkää vastaan ja tukea maailman köyhimpien maiden viljelijöitä, syyttää ONE-kampanjajärjestö.

Köyhyyttä vastaan kampanjoivan ONE-järjestön mukaan rahaa on annettu vain viidesosa luvatusta, vaikka määräaikaan on enää vuosi.

G8-maat ja viisi muuta vaurasta maata lupasivat vuonna 2009 Italian L'Aquilassa pidetyssä G8-kokouksessa toimittaa köyhien maiden maatalouden kehittämiseen 22 miljardia dollaria seuraavien kolmen vuoden aikana.

Toisin on kuitenkin käynyt. ONEn tuoreen raportin mukaan etenkin Ranskan, Ison-Britannian, Saksan ja Yhdysvaltojen pitäisi lisätä lahjoituksiaan tuntuvasti, jotta niiden sitoumukset saataisiin täytettyä. Esimerkiksi Yhdysvallat on toimittanut tukea vain kaksi prosenttia lupaamastaan.

Afrikan sarvi tarvitsee apua

ONE muistuttaa, että samaan aikaan, kun maailman johtajat lipsuvat lupauksistaan, miljoonat ihmiset kärsivät nälästä Afrikan sarvessa.

Avustusjärjestöt ovat pyytäneet lisärahaa alueen ruoka-apuun. Esimerkiksi YK:n ruokaohjelma WFP tarvitsee vuoden loppuun mennessä 477 miljoonaa dollaria voidakseen jakaa apua nälkäisille, mutta järjestön rahoituksessa on tällä hetkellä 40 prosentin vaje.

Järjestö jakaa apua jo kuudelle miljoonalle ihmiselle alueella, mutta kuivuuden pahentuessa määrä voi sen mukaan nousta jopa kymmeneen miljoonaan.

Afrikan sarvi kärsii pahimmasta kuivuudesta 60 vuoteen. Erityisen vaikea tilanne on konfliktista kärsivässä Somaliassa, josta virtaa jatkuvasti ihmisiä Keniaan ja Etiopiaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia