Rauhoittunut Sri Lanka odottaa turisteja Suomesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rauhoittunut Sri Lanka odottaa turisteja Suomesta

Toivo on palannut Sri Lankan hiekkarannoille
pitkän sisällissodan päätyttyä. Talouden elvyttäjiksi odotetaan
matkailijoita Suomesta ja muista vauraista maista.

Toivo on palannut Sri Lankan hiekkarannoille pitkän sisällissodan päätyttyä. Talouden elvyttäjiksi odotetaan matkailijoita Suomesta ja muista vauraista maista.

Sri Lankan tamilivähemmistön itsenäisyystaistelu alkoi jo 1980-luvun alkuvuosina, ja sota raunioitti myös maan pääelinkeinoihin kuuluvan matkailun.

Pientä kohenemista tapahtui vuosien 2004-2006 tulitauon aikana, mutta pian sota kiihtyi uudelleen ja päättyi vasta tämän vuoden toukokuussa.

Matkailu alkoi heti elpyä, ja kesäkuussa turisteja saapui jo kahdeksan prosenttia viimevuotista enemmän. Valtio aloitti heinäkuussa mittavan "Sri Lanka – pieni ihme" -mainoskampanjan matkailun edistämiseksi.

Rahaa kaivataan


Maailmaa koettelevan talouslaman pelätään kuitenkin patoavan Sri Lankan matkailijavirtoja.

"Olemme saaneet paljon kyselyjä, mutta niistä ei kerry voittoa ennen kuin turistit todella saapuvat", pääkaupungissa Colombossa toimivan luksushotellin johtaja sanoo.

Colombon rannalla vaatteita kaupitteleva B. Nandawathi vetoaa hallitukseen, jotta se kohdistaisi mainontansa Eurooppaan.

"Vieraat Suomen, Tanskan ja Saksan kaltaisista maista ovat tärkeitä, sillä he kuluttavat rahaa", nainen sanoo.

Sri Lankan matkailu työllistää noin 120 000 henkeä, joista vähintään kolmannes on Nandawathin kaltaisia epävirallisen talouden pienyrittäjiä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia