Uutiset

Rasismin vastainen konserttikiertue 29.9.-5.11.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kiertueen avauskonsertti järjestetään Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä rasismin ja muukalaispelon vastaisen RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kiertueen avauskonsertti järjestetään 29.9.2004 Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla. Hanke on rahoitettu Euroopan yhteisön tuella.

"Me bändien jäsenet olemme keskuudessamme tottuneet mitä erilaisimpiin persoonallisuuksiin. Emme halua arvostella saati tuomita ketään ulkonäön perusteella. Kiertueella yhteinen tavoitteemme on hyvien keikkojen soittamisen lisäksi herättää kanssaihmiset ajattelemaan, toteuttavatko he tätä asennetta omalla käytöksellään.", kertoo Incredible Nothingin Teppo Leppänen kiertuelaisten puolesta.

"Rasismin ja etnisen syrjinnän, kiusaamisen, uhkailun ja väkivallan kohteeksi joutuu vuosittain tuhansia ulkomaalaisia ja etniseen vähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Rasismi on ihmisoikeusloukkaus, jota ei tule sallia", painottaa Ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Aysu Shakir. "Rasismi johtuu osin ennakkoluuloista ja peloista. Pelkojen myöntäminen voi olla kiusallista ja silloin ne saatetaan kääntää vihaksi pelättyjä kohtaan. Usein viha kohdistuu itseä heikommassa asemassa oleviin, kuten maahanmuuttajiin ja etnisiin vähemmistöihin. Tasa-arvoinen, demokraattinen yhteiskunta ei voi hyväksyä kehenkään yksilöön tai ryhmään kohdistuvaa ihmisoikeusloukkausta.", Shakir jatkaa.

Kiertuepaikat: 29.9. Helsinki, Gloria 01.10. Heinola, Pleissi 02.10. Lahti, Fillari Cafe 08.10. Pori, Nuokkari 09.10. Turku, Palatsi 15.10. Seinäjoki, Pohjan Nuorisotalo 16.10. Vaasa, Club 25 22.10. Mikkeli, Vanha Sotilaskoti 23.10. Kuopio, Nuorisokeskus 44 29.10. Imatra, Nuorisotalo Koskis 30.10. Jyväskylä, Siperia 05.11. Vantaa, Vernissa Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja: Kiertueen nettisivut: www.kiertue.com Rasmus-verkoston nettisivut: www.rasmus.fi Miku Leppälä, Ohjelmavastaava, p. 0440 - 366 653, Aysu Shakir, Ihmisoikeusliitto, projektipäällikkö p. 040 559 3678,

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nuori mies istuu sohvalla, taustalla punainen seinä

Yksin tulleiden alaikäisten perheenyhdistämisestä on tehty Suomessa poikkeuksellisen vaikeaa – ”Kotoutuisin sata kertaa paremmin, jos he olisivat täällä”

Perheenyhdistäminen on Suomessa esimerkiksi Ruotsiin ja Norjaan verrattuna niin vaikeaa, ettei moni edes yritä. Esimerkiksi afganistanilaisia hakijoita rajoittaa sääntö, jonka mukaan heidän pitää jättää hakemuksensa Intiassa. Opiskelijat Shayegh Adeli ja Ali Nazari uskovat, että he menestyisivät paremmin, jos perhe olisi tukemassa.
Myanmarin rohingya-naisia Cox's Bazarin pakolaisleirillä

Myös kansainvälinen rikostuomioistuin ryhtyy tutkimaan Myanmarin rohingyoihin kohdistuneita julmuuksia

Myanmar ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen, mutta tuomioistuin päätti tutkia niitä rikoksia, jotka ovat tapahtuneet Myanmarin ja Bangladeshin rajalla. Aiemmin tällä viikolla Gambia vei Myanmarin YK:n alaisen kansainvälisen tuomioistuimen eteen kansanmurhan vastaisen sopimuksen rikkomisesta.
Nainen lattialla käsin kudotun maton päällä

Satavuotias Afganistan on maailman vaarallisin maa – Dokumenttiteatteriesitys jäljittää pakolaisuuden syitä

Afganistan 100 – the years of interdependence -dokumenttiteatteriesitys kuvaa väkevästi Afganistanin nykyhetkeä ja historiaa. Suomessa vierailleen Kabulin yliopiston dekaanin Jawida Ahmadin mukaan afganistanilaiset haluavat rauhaa enemmän kuin mitään muuta.
Valkoisiin haalareihin pukeutuneita ihmisiä pilvenpiirtäjän edessä

Raportti: Asefirmat kehittävät jo tappajarobotteja – ”Autonomiset aseet ovat siirtymässä sci-fistä todellisuuteen”

Autonomisten aseiden uhka kasvaa, sillä yhä useammat valtiot ovat lisänneet niiden kehittelyä viime vuosina, selviää PAX-rauhanjärjestön tutkimuksesta. Kyselytutkimuksen mukaan muun muassa suomalaisista suurin osa kannattaa niiden kieltämistä.