Rasismin vastainen konserttikiertue 29.9.-5.11. | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rasismin vastainen konserttikiertue 29.9.-5.11.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kiertueen avauskonsertti järjestetään Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä rasismin ja muukalaispelon vastaisen RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kiertueen avauskonsertti järjestetään 29.9.2004 Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla. Hanke on rahoitettu Euroopan yhteisön tuella.

"Me bändien jäsenet olemme keskuudessamme tottuneet mitä erilaisimpiin persoonallisuuksiin. Emme halua arvostella saati tuomita ketään ulkonäön perusteella. Kiertueella yhteinen tavoitteemme on hyvien keikkojen soittamisen lisäksi herättää kanssaihmiset ajattelemaan, toteuttavatko he tätä asennetta omalla käytöksellään.", kertoo Incredible Nothingin Teppo Leppänen kiertuelaisten puolesta.

"Rasismin ja etnisen syrjinnän, kiusaamisen, uhkailun ja väkivallan kohteeksi joutuu vuosittain tuhansia ulkomaalaisia ja etniseen vähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Rasismi on ihmisoikeusloukkaus, jota ei tule sallia", painottaa Ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Aysu Shakir. "Rasismi johtuu osin ennakkoluuloista ja peloista. Pelkojen myöntäminen voi olla kiusallista ja silloin ne saatetaan kääntää vihaksi pelättyjä kohtaan. Usein viha kohdistuu itseä heikommassa asemassa oleviin, kuten maahanmuuttajiin ja etnisiin vähemmistöihin. Tasa-arvoinen, demokraattinen yhteiskunta ei voi hyväksyä kehenkään yksilöön tai ryhmään kohdistuvaa ihmisoikeusloukkausta.", Shakir jatkaa.

Kiertuepaikat: 29.9. Helsinki, Gloria 01.10. Heinola, Pleissi 02.10. Lahti, Fillari Cafe 08.10. Pori, Nuokkari 09.10. Turku, Palatsi 15.10. Seinäjoki, Pohjan Nuorisotalo 16.10. Vaasa, Club 25 22.10. Mikkeli, Vanha Sotilaskoti 23.10. Kuopio, Nuorisokeskus 44 29.10. Imatra, Nuorisotalo Koskis 30.10. Jyväskylä, Siperia 05.11. Vantaa, Vernissa Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja: Kiertueen nettisivut: www.kiertue.com Rasmus-verkoston nettisivut: www.rasmus.fi Miku Leppälä, Ohjelmavastaava, p. 0440 - 366 653, Aysu Shakir, Ihmisoikeusliitto, projektipäällikkö p. 040 559 3678,

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia