Uutiset

Rasismin vastainen konserttikiertue 29.9.-5.11.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kiertueen avauskonsertti järjestetään Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä rasismin ja muukalaispelon vastaisen RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kiertueen avauskonsertti järjestetään 29.9.2004 Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla. Hanke on rahoitettu Euroopan yhteisön tuella.

"Me bändien jäsenet olemme keskuudessamme tottuneet mitä erilaisimpiin persoonallisuuksiin. Emme halua arvostella saati tuomita ketään ulkonäön perusteella. Kiertueella yhteinen tavoitteemme on hyvien keikkojen soittamisen lisäksi herättää kanssaihmiset ajattelemaan, toteuttavatko he tätä asennetta omalla käytöksellään.", kertoo Incredible Nothingin Teppo Leppänen kiertuelaisten puolesta.

"Rasismin ja etnisen syrjinnän, kiusaamisen, uhkailun ja väkivallan kohteeksi joutuu vuosittain tuhansia ulkomaalaisia ja etniseen vähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Rasismi on ihmisoikeusloukkaus, jota ei tule sallia", painottaa Ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Aysu Shakir. "Rasismi johtuu osin ennakkoluuloista ja peloista. Pelkojen myöntäminen voi olla kiusallista ja silloin ne saatetaan kääntää vihaksi pelättyjä kohtaan. Usein viha kohdistuu itseä heikommassa asemassa oleviin, kuten maahanmuuttajiin ja etnisiin vähemmistöihin. Tasa-arvoinen, demokraattinen yhteiskunta ei voi hyväksyä kehenkään yksilöön tai ryhmään kohdistuvaa ihmisoikeusloukkausta.", Shakir jatkaa.

Kiertuepaikat: 29.9. Helsinki, Gloria 01.10. Heinola, Pleissi 02.10. Lahti, Fillari Cafe 08.10. Pori, Nuokkari 09.10. Turku, Palatsi 15.10. Seinäjoki, Pohjan Nuorisotalo 16.10. Vaasa, Club 25 22.10. Mikkeli, Vanha Sotilaskoti 23.10. Kuopio, Nuorisokeskus 44 29.10. Imatra, Nuorisotalo Koskis 30.10. Jyväskylä, Siperia 05.11. Vantaa, Vernissa Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja: Kiertueen nettisivut: www.kiertue.com Rasmus-verkoston nettisivut: www.rasmus.fi Miku Leppälä, Ohjelmavastaava, p. 0440 - 366 653, Aysu Shakir, Ihmisoikeusliitto, projektipäällikkö p. 040 559 3678,

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Suldaan Said Ahmed istuu kahvilan pöydän ääressä

”Kun onnistuu, on suomalainen, jos epäonnistuu, nähdään maahanmuuttajana” – Miltä suomalainen media näyttää maahanmuuttajan silmin?

Suomalaisista perheistä tai elämäntavasta kertovissa jutuissa haastateltavat ovat lähes aina valkoisia, helsinkiläinen Suldaan Said Ahmed sanoo. Medialla on valtaa sen määrittelyssä, ketkä ovat ”meikäläisiä” ja ketkä jätetään ulkopuolelle.
Hiroshiman atomipommista selvinnyt rakennuksen raunio ja muistomerkki

Hiroshima, Suomi ja ydinaseriisunta

Suomen käyttäytyminen ydinaseriisuntakysymyksissä on ollut lähes identtistä ydinasevaltioiden ja Nato-maiden kanssa. Viimeisenä naulana aktiivisen ydinaseriisunnan edistämispolitiikan arkkuun on ollut Suomen kieltäytyminen allekirjoittamasta ydinaseet kieltävää sopimusta, kritisoi Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.
Joukko ihmisiä kävelee käytävällä

Jemenin hätäapuohjelmia uhkaa sulkeminen, sillä avunantajat eivät ole täyttäneet lupauksiaan – ”Kun rahaa ei tule, ihmiset kuolevat”

Avunantajamaat lupasivat Jemenille helmikuussa 2,6 miljardia dollaria apua. YK:n mukaan alle puolet tästä summasta on maksettu mikä tarkoittaa, että lähikuukausina joudutaan sulkemaan valtava määrä avustusohjelmia.
Pakolaisleirin rakennuksia

Etnisiä puhdistuksia kaksi vuotta sitten paenneita rohingyoja saatetaan alkaa palauttaa Bangladeshista Myanmariin

Järjestöt ovat huolissaan Myanmarin ja Bangladeshin hallituksen suunnitelmasta ryhtyä palauttamaan Bangladeshiin paenneita rohingyavähemmistön edustajia Myanmariin. Olosuhteet eivät ole kunnossa, sillä maa ei vieläkään ole lopettanut rohingyojen vainoamista, sanoo Human Rights Watch.

Luetuimmat

Akkuteollisuus ei pärjäisi ilman Kongon pahamaineisia kaivoksia – Koboltin eettisyyttä on vaikea varmistaa, sanoo kaivosalueella vieraillut suomalaistutkija
Selvitys: Naisyrittäjien tukeminen voisi tuoda maailmantalouteen biljoonia dollareita – Vain neljässä maassa uusia naisyrittäjiä on enemmän kuin miehiä
Raportti: Jos 10–30 prosenttia fossiilisten polttoaineiden tuista suunnattaisiin uusiutuville, se riittäisi käynnistämään puhtaan energian vallankumouksen
Ilmastonmuutos huolettaa Grönlannissa – Ensimmäisen kansallisen tason kyselyn mukaan suurin osa on jo kokenut vaikutukset henkilökohtaisesti
Uusi arvio vesipulasta: Neljännes maailman väestöstä elää äärimmäisen korkean vesistressin alueilla – ”Suurin kriisi, josta kukaan ei puhu”
YK:n vaikuttavuussijoittamisen ohjelma siirtyy Helsinkiin – Tavoitteena kestävän kehityksen vauhdittaminen yksityisellä rahalla
Iran langetti naisaktivisteille vuosikymmenien vankeustuomion huntupakon rikkomisesta
Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta
Kuumuus tappaa karjaa Keniassa – Monilla alueilla kriittinen 1,5 asteen raja on jo ylitetty
Ihmiskauppa rehottaa Pohjois-Amerikassa – Riskiryhmää etenkin alkuperäiskansojen naiset