Uutiset

Rasismin vastainen konserttikiertue 29.9.-5.11.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kiertueen avauskonsertti järjestetään Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla.

Bitch Alert, Incredible Nothing, Luomakunta ja Ratas järjestävät yhteistyössä rasismin ja muukalaispelon vastaisen RASMUS-verkoston kanssa rasismin vastaisen konserttikiertueen 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kiertueen avauskonsertti järjestetään 29.9.2004 Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa. Kaikki keikat ovat ikärajattomia. Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot järjestävät rasismin vastaisia tempauksia ja ovat esillä keikkapaikoilla. Hanke on rahoitettu Euroopan yhteisön tuella.

"Me bändien jäsenet olemme keskuudessamme tottuneet mitä erilaisimpiin persoonallisuuksiin. Emme halua arvostella saati tuomita ketään ulkonäön perusteella. Kiertueella yhteinen tavoitteemme on hyvien keikkojen soittamisen lisäksi herättää kanssaihmiset ajattelemaan, toteuttavatko he tätä asennetta omalla käytöksellään.", kertoo Incredible Nothingin Teppo Leppänen kiertuelaisten puolesta.

"Rasismin ja etnisen syrjinnän, kiusaamisen, uhkailun ja väkivallan kohteeksi joutuu vuosittain tuhansia ulkomaalaisia ja etniseen vähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Rasismi on ihmisoikeusloukkaus, jota ei tule sallia", painottaa Ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Aysu Shakir. "Rasismi johtuu osin ennakkoluuloista ja peloista. Pelkojen myöntäminen voi olla kiusallista ja silloin ne saatetaan kääntää vihaksi pelättyjä kohtaan. Usein viha kohdistuu itseä heikommassa asemassa oleviin, kuten maahanmuuttajiin ja etnisiin vähemmistöihin. Tasa-arvoinen, demokraattinen yhteiskunta ei voi hyväksyä kehenkään yksilöön tai ryhmään kohdistuvaa ihmisoikeusloukkausta.", Shakir jatkaa.

Kiertuepaikat: 29.9. Helsinki, Gloria 01.10. Heinola, Pleissi 02.10. Lahti, Fillari Cafe 08.10. Pori, Nuokkari 09.10. Turku, Palatsi 15.10. Seinäjoki, Pohjan Nuorisotalo 16.10. Vaasa, Club 25 22.10. Mikkeli, Vanha Sotilaskoti 23.10. Kuopio, Nuorisokeskus 44 29.10. Imatra, Nuorisotalo Koskis 30.10. Jyväskylä, Siperia 05.11. Vantaa, Vernissa Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja: Kiertueen nettisivut: www.kiertue.com Rasmus-verkoston nettisivut: www.rasmus.fi Miku Leppälä, Ohjelmavastaava, p. 0440 - 366 653, Aysu Shakir, Ihmisoikeusliitto, projektipäällikkö p. 040 559 3678,

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nainen lähikuvassa

Vihapuhe ei leviä vain Euroopassa – Etelä-Sudanissa taistellaan ilmiötä vastaan muun muassa radion avulla

Eteläsudanilaiset uskovat, että muualle muuttaneet, koulutetut ihmiset puhuvat totta. Se lietsoo vihapuhetta maassa, jossa suurin osa väestöstä ei edes käytä nettiä. ”Tarvittaisiin lisää kriittistä ajattelua”, sanoo vihapuheen vastaista ohjelmaa vetävä Achol Jok Mach.
Kamerunin lippu Kanadan lipun vieressä

Unicef: Konflikti estää yli 600 000 lapsen koulunkäynnin Kamerunissa – ”Monet lapset eivät ole astuneet luokkahuoneeseen kolmeen vuoteen”

Kieliryhmien väliset kiistat ovat johtaneet humanitaariseen kriisiin Kamerunissa, jossa toista miljoonaa ihmistä tarvitsee jonkinlaista apua.
Pinkkiä lakanaa ja lippuja pitelevät naiset marssivat kadulla

ILO hyväksyi historiallisen sopimuksen häirintää ja väkivaltaa vastaan työpaikoilla – Taustalla #MeToo-liike

Uusi sopimus määrittelee väkivallan ja ahdistelun työpaikoilla ihmisoikeusloukkauksiksi. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kiittää #MeToo-liikettä, jonka ansiosta naiset ovat uskaltautuneet puhumaan kokemuksistaan työpaikoilla.
Viikatemiehiksi pukeutuneet mielenosoittajat Stop Arming Saudis -kyltin kanssa

Iso-Britannia jäädytti uudet asevientiluvat Saudi-Arabiaan – Oikeuden mukaan hallituksen olisi pitänyt arvioida mahdolliset kansainvälisen oikeuden rikkomukset

Monet maat ovat viime vuosina lopettaneet asekaupat Jemeniä pommittavan Saudi-Arabian kanssa. Brittiläisen vetoomustuomioistuimen päätös saattaa olla tärkeä ennakkotapaus.

Luetuimmat

Rinteen hallitusohjelma lupaa lisärahaa kehitysyhteistyöhön – Keinot ja summat ovat vielä epäselviä
EU on lopettanut monien keskituloisten maiden kehitysavun – Köyhyystavoitteet uhkaavat vesittyä, varoittaa tutkija
Raportti: Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin maa – Maan vauraus ei silti aina tarkoita naisten parempaa asemaa
Hallitusohjelman ihmisoikeuskirjaukset saavat järjestöiltä kiitosta – ”Tässä ajassa on todella tärkeää, ettei kumarrella populistisille johtajille vaan korostetaan oikeusvaltion merkitystä”
Humanitaarinen apu ei ole feminististä – Naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseen käytetään vain 0,12 prosenttia avusta, kertoo raportti
Vihapuhe ei leviä vain Euroopassa – Etelä-Sudanissa taistellaan ilmiötä vastaan muun muassa radion avulla
Ennuste: Suurin osa lihatuotteista korvataan vuoteen 2040 mennessä keinolihalla ja vegaanisilla korvikkeilla
Greenpeace: 50 miljoonaa hehtaaria metsää tuhoutuu kulutushyödykkeiden takia seuraavien kymmenen vuoden aikana
Tutkimus: Monet tunnetut vaatebrändit ovat luvanneet maksaa tekijöille elämiseen riittävää palkkaa, mutta lupaus toteutuu vain harvoin
Lapsimorsiamista puhutaan paljon, mutta entä sulhaset? – Uusi tutkimus aiheesta paljastaa, että miljoonia poikiakin on naitettu alaikäisinä