Rasismin lisääntyminen huolestuttaa Punaista Ristiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rasismin lisääntyminen huolestuttaa Punaista Ristiä

SPR:n mukaan kansalaisjärjestöjen vapaaehtoistoiminta on tehokas tapa lisätä suvaitsevaisuutta.

Suomen Punainen Risti on huolissaan selvästi rasististen mielipiteiden ja tekojen lisääntymisestä. Kielteinen asenneilmapiiri ja kasvava suvaitsemattomuus uhkaavat muuttaa Suomea, sanoo järjestö yleiskokouksessaan hyväksytyssä lausunnossa.

Järjestön mukaan maahanmuuttokeskustelua käydään usein ilman riittävää tietoa ja erityisesti internetissä siihen liitetään helposti värittyneitä ja kielteisiä asenteita ja ennakkoluuloja.

Punaisen Ristin mielestä on tärkeää, että päätöksentekijät ja viranomaiset sekä viestintävälineiden edustajat tekevät yhteistyötä avoimen ja moniarvoisen yhteiskunnan puolesta. Myös kansalaisten tulee puuttua välittömästi rasistisiin tekoihin tai lainvastaisuuksiin.

Suomen hallituksen vuonna 2008 hyväksymän laajan sisäisen turvallisuusohjelman ja maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen turvallisuuteen tähtäävän periaatepäätöksen tavoitteena on, että Suomi olisi vuonna 2015 Euroopan turvallisin maa. Punainen Risti on kuitenkin sitä mieltä, että nykytoimenpiteillä ei turvallisuuden ohjelman toivomaa lopputulosta saavuteta.

Järjestö ilmoittaakin olevansa valmis työskentelemään muiden kansalaisjärjestöjen ja viranomaisten kanssa Suomessa asuvien ihmisten turvallisuuden parantamiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia