Rasismi uhkaa afrikkalaisia siirtotyöläisiä Libyassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rasismi uhkaa afrikkalaisia siirtotyöläisiä Libyassa

Afrikan unioni ei tunnusta kapinallisten hallitusta, ennen kuin raakuudet mustia siirtotyöläisiä kohtaan loppuvat.

Libyan kapinallisjoukkojen keskuudessa vallitseva ennakkoluulojen kulttuuri mustia afrikkalaisia kohtaan lietsoo väkivaltaa ja kuolemia Libyassa, Associated Press raportoi. AP:n mukaan kapinallisten väliaikaisneuvosto on vanginnut tuhansia viattomia henkilöitä, joiden syyllisyydestä ei ole muuta todistetta kuin ihonväri.

AP:n toimittajat todistivat useita kertoja kuinka kapinalliset pahoinpitelivät afrikkalaisia vankeja. Yhdessä toimittajien todistamassa tapauksessa noin kymmenkunta afrikkalaista pidätettiin ja muutamia hakattiin.

Myös Amnesty International ja Afrikan unioni ovat osoittaneet huolensa mustien kohtelusta Libyassa, ja AU on kieltäytynyt tunnustamasta väliaikaishallitusta ennen kuin mielivaltainen rasistinen väkivalta on saatu loppumaan.

Kansallinen siirtymävaiheen neuvosto on kehottanut taistelijoitaan välttämään vankien kaltoinkohtelua sekä ilmoittanut rikoksiin syyllistyneiden joutuvan oikeuteen.

Kansallisen siirtymävaiheen neuvoston tiedottaja Abdel-Hafiz Ghoga kuitenkin kiistää syytökset. "Tällaisia syytöksiä on esitetty vallankumouksen ensi hetkistä lähtien", Ghoga totesi ja lisäsi, ettei väkivaltaisuuksia tapahtunut.

Sen sijaan Ghogan mukaan kakista vapautetuista kaupungeista on löytynyt tuoreita joukkohautoja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia