Raportti: Avustusjärjestöjen rooli muuttumassa radikaalisti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Raportti: Avustusjärjestöjen rooli muuttumassa radikaalisti

Muun muassa ilmastonmuutos ja eteläisen pallonpuoliskon talouksien kasvu haastaa perinteisen avustustyön.

Vuoteen 2025 mennessä köyhyyden poistaminen on lähempänä kuin koskaan aiemmin, arvioi Overseas Development Instituten Horizon 2025 -raportti. Uusien haasteiden edessä perinteisten avustusjärjestöjen olisi sopeuduttava tulevaan jo nyt.

"Avustusjärjestöjen on sopeuduttava uuteen todellisuuteen tai hyväksyttävä tarpeettomuutensa. Hyväntekeväisyyden ja vertaisteknologian kasvu, eteläisten talouksien nousu sekä ilmastonmuutoksen aiheuttamat haasteet tulevat haastamaan perinteisen avustustyön," toteaa Andrew Rogerson, toinen raportin kirjoittajista, järjestön tiedotteessa.

Paradoksaalisesti myös se, että maailmassa on huomattavasti vähemmän köyhiä ihmisiä kuin aiemmin, voi vähentää veronmaksajien halukkuutta rahoittaa avustustyötä.

Rogersonin mukaan avustusjärjestöjen tulisi jo nyt miettiä toimintansa tehostamista tulevaisuuden varalle.

Raportissa ennustetaan, että yli puolet maailman kaupasta tulee tapahtumaan Euroopan ja Yhdysvaltojen ulkopuolella, sillä 78 prosenttia maailman keskiluokasta sijaitsee nykyisissä kehitysmaissa. Sitkeintä köyhyys on konfliktiherkillä alueilla Afrikassa, erityisesti Kongossa ja Nigeriassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia