Uutiset

Raideliikenne elpyy Ugandassa

Yksityistämisbuumi vei 1980-luvulla matkustajajunat Ugandasta. Nyt yritetään paluuta.
Rautatie Kampalassa. (Kuva: Tim Abbott / CC BY-NC-ND 2.0)

IPS) -- Afrikassa asuu 16 prosenttia maapallon väestöstä, mutta maailman rautateistä siellä on vain 7 prosenttia ja niistäkin neljännes Etelä-Afrikassa. 1980-luvulla hiipunut raideliikenne tekee kuitenkin paluuta muuan muassa Ugandan ruuhkaiseen pääkaupunkiin Kampalaan.

"Se on turvallinen, edullinen ja parempi kuin bussi", arvioi Denis, 38-vuotias Kampalassa asuva pankkivirkailija, testattuaan joulukuussa liikennöinnin aloittaneen paikallisjunan.

Kymmenen kilometrin matka Namboolesta keskustaan kesti junalla 40 minuuttia ja maksoi vähemmän kuin matatuksi kutsutulla pikkubussilla, jota ruuhkat ja huonokuntoiset tiet hidastavat.

Kiire pakottaa monet kampalalaiset turvautumaan boda bodaan eli mopotaksiin, joka pystyy puikkelehtimaan liikenteen seassa. Sen toinen nimi on turvallisuusriskien vuoksi "kuolema pyörillä". 38 miljoonan asukkaan Ugandassa rekisteröitiin vuonna 2013 kaikkiaan 2 616 liikennekuolemaa.

Ennen oli junia

Vielä 1980-luvulla Ugandan raiteilla oli lähi- ja kaukoliikennettä matkustajille.

"Junat kuljettivat sekä rahtia, karjaa että ihmisiä aina koululaisista liikemiehiin", kertoo Stephen Wakasenza. Hän edustaa Ugandan rautateitä yhteishankkeessa, joka pyörittää Kampalan lähijunaliikennettä yksityisen Rift Valley Railways -yhtiön kanssa.

Kehitystyöntekijä Patrick Paul Oyulu teki seikkailukkaan kolmen päivän junamatkan Kampalasta pohjoiseen Pakwachiin 1980-luvun alkuvuosina.

"Moni viljelijä käytti junaa viedäkseen viljaa tai vaikkapa kanoja tai vuohia markkinoille, ja joka asemalla ikkunoiden taakse tulvahti ruuan myyjiä", Oyulu muistelee. Hänen mukaansa matkustajajunat kulkivat Kampalasta länteen Kaseseen pitkin 1980-lukua, kunnes "yksityistämisbuumi iski."

"Julkisen palvelun matkustajaliikenne raiteilla tulee kalliiksi, joten valtio lopetti sen", täsmentää Wakasenza.

Ennen Kampalan uutta lähijunaa Ugandan raiteilla on kulkenut pelkästään rahtia. Rift Valley -yhtiöllä on siitä 25 vuoden sopimus, joka jatkuu nyt kahdeksatta vuotta.

Vuoden kokeilu

Lähijunan linjalla on Kampalan lisäksi neljä asemaa ja vuoroja arkisin neljä päivässä. Meneillään on vuoden kestävä kokeiluvaihe.

"Sama matka kestää ruuhka-aikaan autolla 1–2 tuntia", Wakasenza sanoo. Hän lukee hankkeen hyötyihin bussilippua alemmat hinnat ja sen, että juna työllistää jo nyt 38 henkeä.

Pankkivirkailija Denis ei vielä tiedä, ryhtyykö junan vakituiseksi käyttäjäksi. Hän toivoo lisää nopeutta ja varhaisempia junavuoroja.

"Minun on välillä oltava töissä tasan kello seitsemän, ja aamuvarhaisella matatu on junaa nopeampi", hän sanoo.

kehityskaupungitliikenne Uganda Suomen IPS

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Mies pienen traktorin päällä, toinen traktorin takana.

Väitöstutkimus: Yrittäjyyden avulla voi nousta köyhyydestä, mutta taikakonsti se ei ole – Yrittäjä tarvitsee hyvän idean ja paljon tukea

Marleen Wierenga tutki Aalto-yliopiston väitöskirjassaan intialaisia innovaatioyrittäjiä, joista yksi keksi moottoripyörän moottorilla toimivan traktorin. Yrittäjyys tarjoaa hänen mukaansa paljon mutta ei rajattomasti mahdollisuuksia vähentää köyhyyttä. ”Suurin osa kehitysmaiden yrittäjistä valitsisi mieluummin palkkatyön”, hän sanoo.
Kaakaohedelmiä puussa, taka-alalla puita ja pensaita.

Nestlé lopettaa Reilun kaupan KitKat-suklaan valmistuksen – Häviäjinä 27 000 köyhää pienviljelijää, sanoo järjestö

Nestlé siirtyy käyttämään KitKat-suklaan valmistuksessa Rainforest Alliance -sertifioitua suklaata. Muutos tulee huonoon aikaan, sillä sekä koronavirus että ilmastonmuutos vaikeuttavat köyhien kaakaonviljelijöiden elämää jo valmiiksi.
Maskilla ja kypärällä suojautunut ihminen ruiskuttaa nestettä.

Raportti: Koronapandemian kaltaiset taudit yleistyvät, jos luonnon riistoon ei puututa

Zoonoosit eli eläinperäiset taudit tappavat vuosittain kaksi miljoonaa ihmistä. Syynä on muun muassa kestämätön luonnonvarojen käyttö, kertoo YK:n ympäristöohjelma. Se peräänkuuluttaa tieteenalojen välistä yhteistyötä tilanteen ratkaisemiseksi.
Nainen taittelee terveyssidettä.

Intialaisnaiset keksivät keinon vähentää muovia – Maatuva terveysside vähentää jätekuormaa ja tarjoaa elinkeinon

Intian naiset ja tytöt käyttävät vuodessa 12 miljardia terveyssidettä, joiden maatuminen voi valmistusmateriaalista riippuen kestää jopa 800 vuotta. Goalaiset naisyrittäjät valmistavat puukuidusta terveyssiteitä, jotka auttavat vähentämään muovijätekuormaa.
Seteliraha, jossa rakennus ja teksti Bank of Tanzania

Miljardien mikrolainabisnes

Kehitysmaiden pienyrittäjille tarkoitetut mikrolainat saavat yksiltä ylistystä ja toisilta täystyrmäyksen. Pankkien mikrolainaohjelmien lisäksi naisten omaehtoiset osuuskunnat ovat yhä suositumpia tapoja säästää ja saada lainaa.