Puuroa pikaruokana Ugandassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Puuroa pikaruokana Ugandassa

Puuron myyminen työllisti Topesta Tumuheirwen.

Ugandalainen Topesta Tumuheirwe kävi vuonna 2010 Suomen Pakolaisavun yrittäjäkoulutuskurssin. Kurssin alussa hänellä ei ollut työtä. Kurssilla syntyi idea aloittaa puuron myynti. Nykyisin hän myy puuroa myös take away -aterioina.

"Täällä kävi ihmisiä kysymässä onko minulla jotain mihin pakata puuro. Kun minulla ei ollut, he lähtivät pois ostamatta mitään", Tumuheirwe kertoo. Myöhemmin kurssilla käsiteteltiin erilaisia asiakkaita ja sitä, kuinka yrittäjän kannattaa miettiä miten tuotteen voi myydä mahdollisimman monelle. Ajatus alkoi kypsyä.

Nykyisin Tumuheirwe kaataa perinteistä enturire-puuroa emalimukista läpinäkyvään muovipussiin pienessä ravintolassaan Kyangwalin pakolaisasutusalueen läheisyydessä. Hän nappaa pöydältä puolikkaan pillin, ja take away -ateria ugandalaisittain on valmis kotiin vietäväksi.

Tumuheirwe valmistaa ämpärillisen maissijauhoista käytettyä puuroa joka toinen päivä, sillä  puuroa menee kaupaksi noin 25 kupillista päivässä. Tästä noin 10 kupillista otetaan mukaan pussissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia