Punainen Risti: Suomi kääntää selkänsä avun tarvitsijoille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Punainen Risti: Suomi kääntää selkänsä avun tarvitsijoille

Hallitus suunnittelee leikkaavansa humanitaarisesta avusta jopa 33 prosenttia, samalla kun avun tarve on maailmalla ennätyksellisen suuri.

Hallituksen kaavailemien rajujen kehitysyhteistyöleikkausten lisäksi valtiovarainministeriö ehdottaa myös suuria leikkauksia humanitaariseen apuun. Talousarvioesityksessä humanitaarisestä avusta leikattaisiin jopa 33 prosenttia edellisvuodesta.

Samalla avun tarve on maailmassa kuitenkin ennätyksellisen suuri, muistuttaa Suomen Punainen Risti tiedotteessaan.

"Humanitaarisen avun tarpeessa on tällä hetkellä yli 80 miljoonaa ihmistä", toteaa järjestön katastrofiavun päällikkö Andreas von Weissenberg.

"Kansainvälisellä tasolla humanitaarista apua myös annetaan yhä enemmän", hän jatkaa.

Silti esimerkiksi YK:n humanitaarisen avun tarpeesta vastaavan OCHA:n mukaan avun tarpeesta on kansainväliseseti pystytty rahoittamaan vain 34 prosenttia tänä vuonna.

Erityisesti Punaisen Ristin nopean katastrofiavun yksiköiden jatko on järjestön mukaan uhattuna.

"Ilman ulkoasiainministeriön tuntuvaa panosta toiminnan jatkaminen on hyvin vaikeaa", toteaa kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi.

Nopean katastrofiavun yksiköitä on rakennettu vuosikymmeniä yhdessä avustustyöntekijöiden ja yritysten kanssa, kansalaisten tuella, hän myös kertoo.

Myös kehitysyhteistyön leikkaukset vaikuttavat humanitaariseen apuun, sillä pitkäjänteinen kehitysyhteistyö parantaa kehitysmaiden valmiutta kohdata katastrofeja. Leikkaukset lisäävät näin humanitaarisen avun tarvetta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia