Uutiset

Punainen Risti ja S-ryhmä solmivat uuden yhteistyösopimuksen

Yhteistyö kansalaisjärjestön kanssa on osa yhteiskuntavastuuta, sanoo S-ryhmä.

Suomen Punainen Risti ja S-ryhmä ovat jatkaneet yhteistyösopimustaan tavoitteenaan ensiaputaitojen levittäminen ja arjen turvallisuuden parantaminen.

SPR:n paikallisosastot saavat yhteistyön kautta mahdollisuuden esitellä toimintaansa S-ryhmän liikkeissä ja kutsua ihmisiä mukaan esimerkiksi ensiapuryhmiin, järjestö kirjoittaa. Samalla S-ryhmän henkilökunta osallistuu valtakunnallisiin Turvapassi- ja ensiapukoulutuksiin. Lisäksi S-ryhmä on  mukana toukokuussa Punaisen Ristin viikolla ja syyskuussa Operaatio Nälkäpäivässä.

"Yhteistyö on meille tärkeää. Se mahdollistaa konkreettisia asioita, kuten ensiaputaitojen karttumista ja yhteisvastuun ja auttamisen lisääntymistä", sanoo Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

S-ryhmän mukaan yhteistyö on luonteva osa organisaation tavoitteita olla vastuullinen toimija.

Vuoteen 2014 ulottuva sopimus on jatkoa jo vuonna 2003 alkaneelle yhteistyölle jonka tavoitteena on lisätä ihmisten ensiaputaitoja vahvistaa valtakunnallista katastrofivalmiutta. Punainen Risti tarjoaa sen lisäksi S-ryhmälle muun muassa näkyvyyttä omissa medioissaan ja kampanjoissaan sekä asiantuntemustaan käytettäväksi S-ryhmän tilaisuuksissa.

Järjestöjen toiminta talousterveys Suomi

Lue myös

Eurokolikoita, Suomen 100-vuotisjuhlan juhlarahoja

Pakolaisneuvonta yritetään pelastaa hätäkeräyksellä

Turvapaikanhakijoiden oikeusapuun vuonna 2016 tehdyt muutokset ovat supistaneet rajusti Pakolaisneuvonnan toimintaa. Nyt järjestön toiminta yritetään turvata hätäkeräyksen avulla.
SaferGlobe-järjestön logo ovessa

Rahoituksen loppuminen uhkaa Suomen asekauppaa tutkivan SaferGloben toimintaa

Ulkoministeriö ei myöntänyt tänä vuonna lainkaan yleisrahoitusta SaferGlobe-ajatushautomolle. ”Tuntuu, että näin pieni rahoitus ei häviäisi, ellei meidän toimintaamme haluttaisi vaikuttaa kielteisesti”, sanoo SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nuori mies istuu sohvalla, taustalla punainen seinä

Yksin tulleiden alaikäisten perheenyhdistämisestä on tehty Suomessa poikkeuksellisen vaikeaa – ”Kotoutuisin sata kertaa paremmin, jos he olisivat täällä”

Perheenyhdistäminen on Suomessa esimerkiksi Ruotsiin ja Norjaan verrattuna niin vaikeaa, ettei moni edes yritä. Esimerkiksi afganistanilaisia hakijoita rajoittaa sääntö, jonka mukaan heidän pitää jättää hakemuksensa Intiassa. Opiskelijat Shayegh Adeli ja Ali Nazari uskovat, että he menestyisivät paremmin, jos perhe olisi tukemassa.
Istuvia ja seisovia mielenosoittajia Zimbabwessa

Zimbabwe syyttää talouskriisistään pakotteita, mutta todellinen syy on korruptio, sanovat asiantuntijat

Vain Venezuelassa on pahempi inflaatio kuin Zimbabwessa. Maan viranomaiset syyttävä taloustilanteesta kansainvälisiä talouspakotteita. Monien asiantuntijoiden mukaan tärkein syy on kuitenkin kaikkialla rehottava korruptio ja huono hallinto.
Tyttöjä urheiluasuissa

Maailman yleisin ihmisoikeussopimus täyttää 30 vuotta – Järjestöt vaativat lisäponnisteluja lasten oikeuksien toteuttamiseksi

Lapsen oikeuksien sopimuksen olemassaolon aikana esimerkiksi alle 5-vuotiaiden kuolleisuus on vähentynyt 60 prosenttia. Samaan aikaan kehitys monilla alueilla on hidastunut, varoittavat lapsijärjestöt.
Myanmarin rohingya-naisia Cox's Bazarin pakolaisleirillä

Myös kansainvälinen rikostuomioistuin ryhtyy tutkimaan Myanmarin rohingyoihin kohdistuneita julmuuksia

Myanmar ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen, mutta tuomioistuin päätti tutkia niitä rikoksia, jotka ovat tapahtuneet Myanmarin ja Bangladeshin rajalla. Aiemmin tällä viikolla Gambia vei Myanmarin YK:n alaisen kansainvälisen tuomioistuimen eteen kansanmurhan vastaisen sopimuksen rikkomisesta.