Plan: Huomio Aasian syrjäytettyihin lapsiin ja nuoriin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Plan: Huomio Aasian syrjäytettyihin lapsiin ja nuoriin

Talouskasvun lisäksi Aasian maiden ja rahoituslaitosten olisi sisällytettävä syrjäytetyt ja haavoittuvassa asemassa olevat lapset sosiaalisiin ohjelmiinsa.

Vahvan talouskasvun lisäksi Aasian maiden ja rahoituslaitosten olisi sisällytettävä syrjäytetyt ja haavoittuvassa asemassa olevat lapset sosiaalisiin ohjelmiinsa, kehoittaa kehitysyhteistyöjärjestö Plan.

Järjestön mukaan Aasian maiden nopeasta talouskasvusta huolimatta köyhyys on yhä keskeinen ongelma, joka koskettaa erityisesti lapsia sekä nuoria.

"Lapset ja nuoret eivät useinkaan pysty vaatimaan oikeuksiaan palveluihin, kuten koulutukseen, terveydenhoitoon tai lain suojaan. Vielä vähemmän he pystyvät siihen, jos he kuuluvat yhteiskunnassa marginalisoituihin ryhmiin", huomauttaa kansainvälisen Planin pääjohtaja Nigel Chapman.

Puhuessaan Hanoissa Aasian kehityspankin kokouksen yhteydessä järjestetyssä kansalaisyhteiskuntapaneelissa Chapman muistutti, että oikea-aikainen ja lapset huomioon ottava sosiaalinen suojelu on tärkein sijoitus inhimilliseen pääomaan.

Sosiaalisen suojelun käsitteestä keskusteltiin toukokuun alussa järjestetyssä kokouksessa laajasti. Aasian kehityspankki tarkoittaa sosiaalisella suojelulla muun muassa toimia ja ohjelmia, jotka sekä vähentävät köyhyyttä ja haavoittuvuutta että edistävät tehokkaita työmarkkinoita.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia