Pienviljelyksestä apu ruokaongelmaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pienviljelyksestä apu ruokaongelmaan

Teollisesta, päästöjä luovasta maataloudesta on siirryttävä paikallisiin ruokaprojekteihin, jotka ovat ympäristön kannalta kestäviä, toteaa yhdysvaltalainen Worldwatch-instituutti. Instituutin mu

Teollisesta, päästöjä luovasta maataloudesta on siirryttävä paikallisiin ruokaprojekteihin, jotka ovat ympäristön kannalta kestäviä, toteaa yhdysvaltalainen Worldwatch-instituutti. Instituutin mukaan pienviljelys on avainkeino nälän ja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun.

Instituutin raportin mukaan sen sijaan, että tuotettaisiin enemmän ruokaa kasvavalle väestölle, tehokkaampaa olisi rohkaista omavaraisuuteen ja ruuasta tulevien jätteiden vähentämiseen sekä rikkaissa että köyhissä maissa.

"Suurin osa hallitusten viljelijöille antamista kannusteista liittyy yhä tuotantoon. Viljelijöitä palkitaan pelkästä tuotannon määrästä, eivätkä he saa ohjausta laadusta tai viljelyskäytäntöjen vaikutuksista ympäristöön, terveyteen ja ravitsemukseen. Nämä kannusteet pitää muuttaa", sanoo yksi projektin johtajista, Brian Halweil.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia