Perullekin kansallinen ilmastonmuutosohjelma | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Perullekin kansallinen ilmastonmuutosohjelma

Peru ottaa mallia Etelä-Afrikasta ja ja Argentiinasta siirtyessään kohti vähähiilistä taloutta.

Peru on hyväksynyt kansallisen ilmastonmuutosohjelman, jonka tavoitteena on vähentää nopeasti kasvavan talouden hiilipäästöjä, raportoi Reuters. Maasta on näin tullut viimeisin valtio, joka on ryhtynyt ajamaan omaa kansallista ilmastonmuutospolitiikkaa kansainvälisen sopimuksen puuttuessa.

Ohjelman tavoitteena on kasvattaa uusiutuvien polttoaineiden osuutta, siirtyä vähähiiliseen talouteen sekä hillitä Amazonin sademetsien laittomia hakkuita. Sen perustana ovat Etelä-Afrikan, Argentiinan, Brasilian, Chilen ja Kolumbian vastaavanlaiset aloitteet, Reuters kirjoittaa.

Peru, joka on maantieteellisesti yksi maailman monimuotoisimmista maista, on jo kärsinyt ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Esimerkiksi Maailmanpankin arvioiden mukaan maan jäätiköt ovat pienentyneet viidenneksellä viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana.

Tänä vuonna Amazonin altaan ennätyssateet ovat pilanneet viljaa, mikä on vuorostaan kiihdyttänyt inflaatiota.

Useiden kehitysmaiden tavoin Peru vaatii, että tulevien maailmanlaajuisten päästövähennyssopimusten pitää suojata sen oikeus teollistumiseen.

Viimeksi viime viikolla Meksikossa hyväksyttiin Perun aloitetta sitovampi ilmastonmuutoslainsäädäntö, joka asettaa maalle tarkat tavoitteet ja aikataulun hiilipäästöjen puolittamiselle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia