Uutiset

Pellenenäilyllä jo kaksi miljoonaa avustustyöhön

Suurin osa Nenäpäivän tuesta ohjautuu kohteisiin, joissa lapset ovat keskeisiä edunsaajia.
(Kuva: Davidoff A / Flickr / cc 2.0)

Perjantainen Nenäpäivä-show keräsi yhteensä noin 1 708 825 euroa avustustyöhön Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Viisituntisen illan päättyessä koko keräyksessä oli saatu kokoon 2 021 158 euroa, Fida kertoo.

YLE TV2:lla esitetyssä showssa esiintyi suuri joukko eri alojen taiteilijoita ja taitajia talkoohengellä.

Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö yhteistyössä merkittävien suomalaisten kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kanssa. Avustusvaroilla tuetaan pitkäjänteistä avustustyötä Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Suurin osa tuesta ohjautuu kohteisiin, joissa lapset ovat keskeisiä edunsaajia.

Nenäpäivän automaattiset keräyspuhelimet ja lahjoitustekstiviestit sekä verkkolahjoittaminen toimivat vielä vuoden loppuun asti. Lisäksi osoitteessa huuto.net/nenapaiva on kaupan muun muassa Don Rosan Nenäpäivälle piirtämä Roope Ankka -taulu sekä Jari Litmasen pelipaita nimikirjoituksella. Huutokauppa on auki maanantaihin kello 16 asti.

avustustyö

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Kaksi hymyilevää miestä vierekkäin

Populismi tuli Tansaniaan – Suosittu presidentti John Magufuli on pannut korruption kuriin, mutta media, järjestöt ja oppositio elävät pelossa

”Puskutraktoriksi” kutsuttu Tansanian presidentti sulkee medioita, irtisanoo julkisesti virkamiehiä ja ahdistelee kriitikoitaan. Länsimaat ja ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan, mutta maan sisältä kuuluu toisenlaisiakin ääniä. Toimittaja Gasirigwa Mwitan mielestä Tansaniaa ei pitäisi arvostella samalla mittapuulla kuin länsimaita.
Nainen järven rannalla

Ilmastovirtahepo seisoo olohuoneessamme – Miten ahdistuksen kanssa voi tulla toimeen?

Suomessa on jo saatavilla apua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan ahdistukseen. Taiteilija ja tutkija Henna Lainisen työpajoissa puretaan tunteita muun muassa kirjoittamalla kirjeitä tulevaisuuteen. ”Monissa osallistujissa on herännyt myös halu tehdä enemmän ympäristön puolesta”, hän kertoo.
Kaksi naista tulvavedessä

Bangladeshin ilmastopakolaiset sopeutuvat uuteen pakon edessä – Uudet viljelymenetelmät auttavat sään ääri-ilmiöitä paenneita

Bangladeshilaisen Ruma Begumin perhe joutui muuttamaan jokiuoman eroosion ja viljelysmaan suolapitoisuuden takia. Aluksi vanhat ongelmat jatkuivat, mutta muun muassa uusi kelluva kasvatus on auttanut elinkeinojen monipuolistamisessa.
Sormet näyttämässä rauhanmerkkiä, oksa

Sadankomitean rauhanpalkinto toimittaja Antti Kuroselle – ”Sodissa tavalliset ihmiset häviävät aina”

Ylen pitkän linjan ulkomaantoimittaja on tehnyt reportaaseja muun muassa Al-Holin pakolaisleiriltä. Sadankomitea haluaa palkinnolla nostaa esiin median roolia rauhantyössä.
Maissipelto

Zimbabwen ruokakriisi pahin vuosikymmeneen – Puolet väestöstä vaarassa

Talousongelmat ja sään ääri-ilmiöt ovat ajaneet Zimbabwen vakavaan ruokapulaan. ”Suurin osa tapaamistani lapsista oli pienikasvuisia ja alipainoisia”, kertoi YK:n erityisraportoija Hilal Elver vierailunsa jälkeen.