Pelastakaa Lapsissa irtisanomisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapsissa irtisanomisia

Taustalla ovat sekä kehitysyhteistyöleikkaukset että kilpailun kiristyminen lastenkotikentällä.

Pelastakaa Lapset ry irtisanoo yhteensä neljä henkilöä kansainvälisistä ohjelmistaan sekä lastenkotitoiminnastaan. Syynä ovat sekä ulkoministeriön kehitysyhteistyöbudjettiin ensi vuonna kohdistuvat leikkaukset että kilpailun kiristyminen lastenkotikentällä.

Valtion kehitysyhteistyöbudjettiin kohdistuvat leikkaukset vievät järjestön ensi vuodelle sovituista ulkoministeriön tuista noin 43 prosenttia. Seurauksena kansainvälisistä ohjelmista irtisanotaan kaksi ihmistä, järjestö kertoi viikonloppuna.

Yt-neuvotteluiden piiriin kuului myös järjestön lastenkotitoiminta, jonka talous perustuu kunnilta saataviin palvelumaksuihin. Kilpailu lastenkotikentällä on muuttunut yhä kovemmaksi, Pelastakaa Lapset kertoi syyskuussa. Yt-neuvotteluiden seurauksena järjestö irtisanoo kaksi henkilöä.

Alun perin arvioitiin, että lastenkotitoiminnasta irtisanottaisiin korkeintaan neljä ja kansainvälisistä ohjelmista korkeintaan viisi ihmistä. Irtisanotuille pyritään tarjoamaan osittain myös korvaavia työtehtäviä ja vaihtoehtoisia sijoituksia.

Myös moni muu suomalainen kehitysyhteistyöjärjestö on irtisanonut ja lomauttanut henkilökuntaansa leikkausten seurauksena kuluneena syksynä. Myös kehitysyhteistyöohjelmia on ajettu alas. Pelastakaa Lasten ohjelmajohtaja Anne Haaranen sanoi maailma.netille syyskuussa, että Pelastakaa Lapset ei kuitenkaan aio lopettaa ohjelmiaan vaan kerätä yksityisinä lahjoituksina kaksi miljoonaa euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia