Pelastakaa Lapsille jatkorahoitus vastasyntyneiden auttamiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapsille jatkorahoitus vastasyntyneiden auttamiseksi

Lähes kaksi miljoonaa vastasyntynyttä voitaisiin pelastaa joka vuosi parantamalla perushoitoa kehitysmaissa, sanoo Pelastakaa Lapset -järjestö.

Bill & Melinda Gates Foundation on myöntänyt 40 miljoonan dollarin jatkorahoituksen Pelastakaa Lasten apuohjelmalle maailman köyhimpien maiden vastasyntyneiden lasten auttamiseksi, Yhdysvaltojen Pelastakaa Lapset -järjestö kertoo.

Bill & Melinda Gates Foundationin rahoittama Saving Newborn Lives -ohjelma on toiminut vuodesta 2000 alkaen. Tulevien vuosien aikana Pelastakaa Lapset -järjestön ohjelma tulee keskittymään vastasyntyneiden kuolleisuuden vähentämiseen Saharan alapuolisessa Afrikassa ja Etelä-Aasiassa, joissa vastasyntyneiden kuolleisuus on korkeimmillaan.

Viime vuosikymmenen aikana vastasyntyneiden lasten kuolemat ovat vähentyneet maailmanlaajuisesti neljästä miljoonasta 2,9 miljoonaan. Laskusta huolimatta tilanne vaihtelee maittain ja alueittain, ja vastasyntyneiden kuolemat kattavat yhä yli 43 prosenttia kaikista alle viisivuotiaiden lasten kuolemista, Pelastakaa Lapset sanoo.

Järjestön mukaan vastasyntyneiden kuolleisuuden vähentäminen on viime aikoina ollut jäljessä äitien ja vanhempien lasten selviytymisen kehityksestä. Poliittinen tahto ja rahoitus vastasyntyneiden selvitymisen parantamiseen on yhä riittämätöntä, Pelastakaa Lapset sanoo.

Järjestö tekee työtä paikalliskumppaneiden kanssa ja kouluttaa terveydenhuollon työntekijöitä ja perheitä vastasyntyneiden hoidossa.

"On merkittäviä todisteitä siitä, että valtaosa vastasyntyneiden kuolemista voidaan ehkäistä edullisesti ja vähäisellä teknologialla, kuten opettamalla äidille kenguru-äiti menetelmä, jolla vastasyntynyt pidetään lämpimänä ja imettämällä vauvaa heti syntymästä lähtien, sanoo Yhdysvaltojen Pelastakaa Lasten toiminnanjohtaja Carolyn Miles.

Lisää uusi kommentti