Pelastakaa Lapset kouluttamaan Sri Lankan poliiseja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapset kouluttamaan Sri Lankan poliiseja

Poliiseille, sotilaille ja merivartioille opetetaan lapsen oikeuksia sekä lasten suojelua.

Pelastakaa Lapset ryhtyy kouluttamaan sisällissodasta toipuvan Sri Lankan armeijaa, poliisia ja merivartiostoa lasten suojelusta ja lapsen oikeuksista.

Kyse on vuoden kestävästä pilottihankkeesta, jonka tavoitteena on parantaa turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kykyä huolehtia lasten suojelusta. Esimerkiksi kouluttamalla merivartijoita pyritään estämään ihmiskauppaa, järjestö kertoo.

YK:n lapsen oikeuksien komitea suositti viimeisimmässä maa-arviossaan koulutusta lapsen oikeuksien sopimuksesta muun muassa Sri Lankan järjestyksenpidosta vastaaville viranomaisille.

"Armeijalla ja poliisilla on konfliktinjälkeisessä tilanteessa paljon valtaa, mutta vähän tietämystä lasten suojelusta ja kansainvälisistä sopimuksista", Pelastakaa Lapset huomauttaa tiedotteessaan.

Lapsen oikeuksien edistämisen ohella pilottihankkeen tavoitteena on laajempi viranomaisten ihmisoikeuskoulutus. Tavoitteena on myös osallistaa ministeriöitä ja kansanedustajia keskusteluun lapsen asemasta sekä edistää lasten mielipiteiden huomioon ottamista poliittisessa päätöksenteossa.

Sri Lankan ihmisoikeustilanne on sisällissodan päättymisestä huolimatta ollut vaikea, ja maan hallitusta on arvosteltu. Syyskuun alussa YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillay vaati Sri Lankan hallitukselta toimia maassa vallitsevan pelon ilmapiirin poistamiseksi.

Lisää uusi kommentti