Parlamentilta positiivinen viesti kehitysmaille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Parlamentilta positiivinen viesti kehitysmaille

Parlamentti haluaa jakaa kehitysyhteistyön ja taloudellisen yhteistyön instrumentin kahtia komission alkuperäisen ehdotuksen vastaisesti. Eurooppalaiset kansalaisjärjestöt ovat tyytyväisiä parlamentin päätökseen. Heidän mukaansa erillinen instrumentti on välttämätön toimivan kehitysyhteistyön kannalta.

KEHYS ry (Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys) on tyytyväinen siihen, että Euroopan parlamentti äänesti 18.5. erillisen kehitysyhteistyön rahoitusinstrumentin puolesta. Parlamentti haluaa jakaa kehitysyhteistyön ja taloudellisen yhteistyön instrumentin kahtia komission alkuperäisen ehdotuksen vastaisesti.

-Olemme nyt askeleen lähempänä instrumenttia, joka on tarkoitettu selkeästi ja yksinomaan EU:n kehitysyhteistyötä varten, toteaa KEHYS ry:n pääsihteeri Rilli Lappalainen tyytyväisenä.

Komission ehdottama yhteinen rahoitusinstrumentti on osa EU:n budjetin rakenneuudistusta, jolla halutaan yksinkertaistaa ulkosuhteiden hoitoa ja tehostaa eri avustusohjelmien toimintaa. Komission alkuperäinen ehdotus sisältää kuusi rahoitusinstrumenttia, joista yksi on yhteinen kehitys- ja taloudellisen yhteistyön instrumentti. Se pitää sisällään yhteistyön sekä kehitys- että teollisuusmaiden kanssa.

Eurooppalaiset kansalaisjärjestöt ovat kampanjoineet yhteistä instrumenttia vastaan: erillinen instrumentti kehitysyhteistyölle on tärkeä väline köyhyyden poistamisen edistämisessä. -On hyvin tärkeää EU:n uskottavuuden kannalta, että unionin kehitysyhteistyötä toteutetaan unionin kehitystavoitteiden mukaisesti ja tämä varmistetaan ainoastaan oman kehitysyhteistyön instrumentin avulla. Tämän päivän äänestyksellä parlamentti antoi selvän viestin komissiolle ja jäsenmaille siitä, mitkä ovat parlamentin odotukset jatkoa ajatellen, painottaa Lappalainen. Lisätietoja: Pääsihteeri Rilli Lappalainen, 09-23150560, 050-505613456

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia