Palestiinalaisvangit joukolla nälkälakkoon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Palestiinalaisvangit joukolla nälkälakkoon

Kolmannes Israelin vankiloissa istuvista palestiinalaisvangeista aloittaa tänään protestin pidätystään vastaan ja parempien olojen puolesta.

Palestiinalaiset poliittiset vangit aloittavat tänään nälkälakon protestoidakseen pidätystään vastaan ja vaatiakseen parempia oloja.

Mukana on noin 1 600 Israelin vangitsemaa palestiinalaista, mikä on noin kolmannes maan palestiinalaisvangeista, kertoo Haaretz-lehti.

He vaativat muun muassa perhevierailujen sallimista, terveydenhuollon parantamista sekä eristyskäytäntöjen ja hallinnollisten pidätysten lopettamista.

Israel on soveltanut hallinnollista pidätystä tuhansiin palestiinalaisiin vuoden 1967 jälkeen. Se sallii maan pitävän pidätettyjä telkien takana pitkiä aikoja ilman syytettä. Alkuvuonna pidätetty Khader Adnan oli nälkälakossa yli kaksi kuukautta protestoidakseen pidätystään vastaan.

Maan News Agencyn mukaan tällä hetkellä Israelissa on noin 300 hallinnollisesti pidätettyä palestiinalaista.

Palestiinalaisten pidätysasioiden ministeri Issa Qaraqe' on pyytänyt solidaarisuuskampanjoiden järjestämistä vankien puolesta. Nälkälakko alkaa huhtikuun 17:ntenä, jolloin vietetään myös palestiinalaisvankien päivää.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia