Palestiina elää kahdella taajuudella | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Palestiina elää kahdella taajuudella

Caza ja Länsiranta ovat maantieteellisesti erillään, mutta ero ulottuu myös mediaan. Hamasin lehdet eivät ilmesty Länsirannalla, eikä Palestiinan virallista televisiota saa katsella Gazassa. Tällai

Caza ja Länsiranta ovat maantieteellisesti erillään, mutta ero ulottuu myös mediaan. Hamasin lehdet eivät ilmesty Länsirannalla, eikä Palestiinan virallista televisiota saa katsella Gazassa. Tällainen kahtiajako tekee toimittijien työn haastavaksi ja edesauttaa Israelia kiristämään otettaan miehitetyilä alueilla.

Länsirannalla työskentelevät toimittajat eivät voi arvostella palestiinalaishallintoa, eivätkä gazalaistoimittajat Hamasia. Länsirannan toimittajat joutuvat vihjaamaan kriittisistä jutuista gazalaisille toimittajille ja he taas länsirannan kolleegoilleen.

Yksi lisävaikeus palestiinalaisille toimittajille heidän työssään on Israel. ”Minulla on kolme lehdistökorttia, joista yksi on kansainvälinen. Mikään niistä ei päde israelilaisviranomaisille", kuvaa Palestine News Networkin johtaja Fadi Abu Sada arkitodellisuuttaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia