Palasina maailmalla - Turvapaikanhakijoiden kirjoituksia nyt kirjana | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Palasina maailmalla - Turvapaikanhakijoiden kirjoituksia nyt kirjana

Palasina maailmalla -kirja on syntynyt halusta antaa Suomeen päätyneiden turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten itse kertoa kokemuksistaan ja elämästään. Pakolaisneuvonta ry:n järjestämä kirjoituskilpailu turvapaikanhakijoille ja turvapaikan jo saaneille tuotti 54 kirjoitusta 14 kielellä. Kirja on kooste näistä kirjoituksista.

Palasina maailmalla - Turvapaikanhakijoiden kirjoituksia Anu Harju (toim.)

ISBN 952-471-308-X, 144 s., nid., ovh 14 e Pystykorvakirja, Suomen Rauhanpuolustajat & LIKE

Palasina maailmalla -kirja on syntynyt halusta antaa Suomeen päätyneiden turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten itse kertoa kokemuksistaan ja elämästään. Pakolaisneuvonta ry:n järjestämä kirjoituskilpailu turvapaikanhakijoille ja turvapaikan jo saaneille tuotti 54 kirjoitusta 14 kielellä. Kirja on kooste näistä kirjoituksista. Mukana on laaja kirjo eri-ikäisten ja erilaisista maista ja oloista tulleiden tekstejä, sekä suomennettuja että suoraan suomeksi kirjoitettuja.

Tarinat entisistä kotimaista, ikävästä ja yksinäisyydestä sekä tutustumisesta Suomeen ja suomalaisiin kertovat siitä miksi turvaa haetaan ja mistä paetaan. Niiden lukeminen pakottaa lukijaa tarkastelemaan myös omaa suhdettaan lajitovereihin. Ystävällinen katse ja hymy ohikulkijalle saattaa joissain tilanteissa merkitä enemmän kuin voi uskoakaan. Pienet eleet voivat olla vierauden tunteesta ja yksinäisyydestä kärsivälle lähimmäiselle - kuten turvapaikanhakijalle - pilkahdus paremmasta tulevaisuudesta.

Lisätietoja ja tilaukset: Suomen Rauhanpuolustajat, (09) 7744 3130,

Tilaukset: Like, (09) 622 9970, (09) 622 997 96,

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia