Pakolaisneuvonta supistaa toimintaansa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pakolaisneuvonta supistaa toimintaansa

Pakolaisneuvonta irtisanoo henkilökuntaansa. Taustalla ovat turvapaikanhakijoiden oikeusapuun viime syksynä tehdyt muutokset.

Oikeusapua turvapaikanhakijoille antava Pakolaisneuvonta ry joutuu supistamaan toimintaansa. Järjestö on sulkemassa maaliskuussa käytyjen yt-neuvotteluiden seurauksena Oulun toimistonsa sekä irtisanomassa kolme lakimiestä ja sihteerin. Lisäksi Helsingin toimistosta vähennetään sihteeri ja luovutaan tiedottajasta, se kertoo verkkosivuillaan.

Syynä on viimesyksyinen lakimuutos, jonka seurauksena turvapaikanhakijoiden on käytettävä ensisijaisesti julkisia oikeusavustajia. Samalla säädettiin, että oikeusavustaja saa palkkion läsnäolosta turvapaikkapuhuttelussa vain, jos katsotaan, että siihen on ollut erityinen tarve. Valtion maksamat oikeusavun korvausperusteet muutettiin tuntiperustaisista asiakohtaisiksi.

Maahanmuuttajien aseman parantamiseen pyrkivän Pakolaisneuvonnan toiminta on tähän asti rahoitettu pääosin valtion maksamilla turvapaikanhakijoiden oikeusapukorvauksilla. Lakimuutos on vähentänyt sen palveluiden käyttöä.

"On kieltämättä ristiriitaista, että samaan aikaan, kun turvapaikanhakijoiden oikeusturvassa on puutteita ennennäkemättömässä mittakaavassa, joudumme taloudellisten syiden takia supistamaan toimintaamme. Myös oikean tiedon tarve on vain entisestään kasvanut viime aikoina, mutta rahoituksen puuttuessa joudumme luopumaan ainoasta tiedottajastamme", toteaa järjestön vs. toiminnanjohtaja Pia Lindfors tiedotteessa.

Pakolaisneuvonnan Oulun-toimiston asiakkaat hoidetaan jatkossa Helsingissä, jossa työskentelee yhdeksän pakolais- ja ulkomaalaisoikeuteen erikoistunutta lakimiestä. Järjestö kertoo edelleen ottavansa vastaan uusia asukkaita kaikkialta Suomessa ja jatkavansa myös vaikuttamistyötä jäljelle jäävillä resursseilla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia