Pakolaiset ja paikalliset nuoret koodaavat yhdessä Kreikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pakolaiset ja paikalliset nuoret koodaavat yhdessä Kreikassa

Kirkon Ulkomaanapu vetää Ateenassa pilottia, jossa pakolaistaustaiset sekä kreikkalaiset nuoret osallistuvat koodaustyöpajoihin. Taitojen opettamisen lisäksi tarkoituksena on lisätä vuoropuhelua.

Tietokone ja kädet

Rahanpesusta uutisointi aiheutti johti nettihyökkäykseen Wayka-uutissivuston toimittajia kohtaan Perussa. Kuva: Rachel Johnson / CC BY-ND 2.0.

Pakolaiset sekä kreikkalaistaustaiset nuoret opettelevat tänä kesänä Ateenassa yhdessä koodaamista Kirkon Ulkomaanavun järjestämissä työpajoissa. Pilottivaiheen jälkeen tarkoituksena on laajentaa hanketta myös muualle Kreikkaan.

Työpajoihin on valittu 20 pakolaistaustaista ja 20 kreikkalaistaustaista 15–18-vuotiasta nuorta, jotka ovat kotoisin Kreikasta, Syyriasta, Afganistanista, Bangladeshista, Irakista, Pakistanista ja Romaniasta. Hakijoita oli yli 120, kertoo Ulkomaanapu.

Tavoitteena on lisätä vuoropuhelua sekä avata nuorille uudenlaisia tulevaisuudennäkymiä.

”Kreikan ja koko Euroopan tämänhetkisessä pakolaistilanteessa on meidän mielestämme tärkeää etsiä uusia keinoja tukea integraatiota ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Koodaamisen opettelu on fiksu tapa tuoda nuoria yhteen”, sanoo Kirkon Ulkomaanavun koulutusasiantuntija Laura Vanhanen tiedotteessa.

Työpajoja vetävät kreikkalaiset avoimen lähdekoodin ja avoimen datan asiantuntijat. Opetussuunnitelma on hiottu yhdessä suomalaisten pedagogien kanssa oppijakeskeiseksi. Ohjelmoinnin lisäksi tunneilla opitaan muun muassa 3D-printtausta ja robotiikan alkeita, Ulkomaanapu kertoo.

Talouskriisistä kärsivässä Kreikassa arvioidaan olevan noin 20 000 alle 18-vuotiasta pakolaista ja turvapaikanhakijaa, joista harva pääsee opiskelemaan. Samaan aikaan myös kreikkalaisnuorista yli 45 prosenttia on työttömänä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia