Pakolaisavun lukutaito-ohjelma kansalliseksi Liberiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pakolaisavun lukutaito-ohjelma kansalliseksi Liberiassa

Liberia on ottamassa käyttöön Pakolaisavun aikuisille suunnitteleman lukutaito-ohjelman koko maassa.

Sisällissodasta toipuvassa Liberiassa yli 18-vuotiaista noin 70 prosenttia on lukutaidottomia. Tilannetta pyrkii parantamaan juuri kansalliseksi julistettu aikuisten lukutaito-ohjelma, kertoo Suomen Pakolaisapu.

Ohjelma on vuoden loppuun mennessä virallisesti käytössä koko Liberiassa. Sen ovat kehittäneet yhdessä Pakolaisapu ja NEAL (National Adult Education Association of Liberia).

"Tämä on suuri saavutus maassa, jossa ei aiemmin ole ollut mitään virallista aikuisille suunnattua koulutusohjelmaa tai oppimateriaalia", kommentoi Pakolaisavun Liberian hankejohtaja Markku Vesikko

Ohjelmassa on hänen mukaansa olennaista se, että paikallisyhteisöt voivat toteuttaa sen itse alusta loppuun oppimateriaalin avulla.

"Lukutaito-ohjelman kansallistamisen myötä paikallisten aikuiskoulutushankkeiden on helpompi saada rahallista tukea, samaan tapaan kuin lasten peruskoulutukseen liittyvät hankkeet vetävät puoleensa lahjoittajia", Vesikko pohtii.

Järjestöt ovat toteuttaneet aikuiskoulutusta jo viiden vuoden ajan ja tulevat jatkamaan ohjelman levittämistä, mutta opetusministeriö ottaa jatkossa vastuun perustettujen lukutaitopiirien seuraamisesta ja arvioinnista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia