Pakistanissa pelätään tartuntatautien lisääntymistä – Tulvat vaikuttavat yli 5,7 miljoonan ihmisen elämään | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pakistanissa pelätään tartuntatautien lisääntymistä – Tulvat vaikuttavat yli 5,7 miljoonan ihmisen elämään

Pakistanissa kärsitään jopa kolme kertaa keskimääräistä pahemmista rankkasateista, joiden odotetaan lähipäivinä yhä pahenevan. Pelkona ovat myös veden kautta tarttuvat taudit.

Valko-vihreä lippu.

Pakistan on hätätilassa tulvien takia. Kuva: Shahzeb Younas / CC BY-NC 2.0.

Rajut tulvat ja maanvyörymät vaikuttavat yli 5,7 miljoonan ihmisen elämään Pakistanissa, joka kärsii epätavallisen kovista monsuunisateista. Maan hallitus julisti viime viikolla hätätilan. 

Lähes tuhat ihmistä on kuollut kesäkuun puolivälin jälkeen. Yli 3 000 kilometriä teitä ja 149 siltaa on vaurioitunut, lähes 950 000 taloa on kärsinyt vahinkoja ja myös karjaa on kuollut massoittain. Lähes puoli miljoonaa ihmistä elää avustusleireillä, kertoo kansainvälinen Punainen Risti, joka on lanseerannut hätäapuvetoomuksen tilanteen vuoksi.

”Tilanne pahenee päivä päivältä. -- Koronan uhka sekä kulkuneuvojen, infrastruktuurin ja yhteyksien kärsimät vauriot tekevät avustustyöstä lähes mahdotonta”, sanoo Pakistanin Punaisen Puolikuun puheenjohtaja Abrar ul Haq tiedotteessa.

Sateet ja tulvat vaikuttavat jo valmiiksi haavoittuvaisiin alueisiin, jotka ovat kärsineet ruokapulasta eivätkä ole vielä toipuneet koronapandemiasta. Ihmiset tarvitsevat perustarpeita, kuten ruokaa, vettä ja terveyspalveluita, Punainen Puolikuu kertoi.

”Pelkäämme, että pahin on vielä tulossa, sillä tämä voi tarkoittaa veden kautta tarttuvien tautien riskiä”, Haq sanoi.

Koko Etelä-Aasiassa on tänä vuonna poikkeuksellisen voimakas monsuunikausi, ja myös Nepalissa, Intiassa ja Bangladeshissa on ollut tulvia. Pakistanissa sadetta on tullut lähes kolme kertaa enemmän kuin 30 vuoden aikana keskimäärin. Lähipäiville sadetta on ennustettu lisää.

Lisää uusi kommentti