Oikeusministeriö palkitsi tyttö-, ympäristö- ja vammaisjärjestöt demokratian edistämisestä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Oikeusministeriö palkitsi tyttö-, ympäristö- ja vammaisjärjestöt demokratian edistämisestä

”Viimeaikaiset tapahtumat maailmalla osoittavat, että rakentavan yhteiskunnallisen keskustelukulttuurin ylläpitäminen ja kehittäminen ovat tärkeä osa toimivaa demokratiaa”, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r). Oikeusministeriö jakoi tällä viikolla kuudetta kertaa kansalaisyhteiskunnan demokratiapalkinnon.

Temppelin raunioituneita pylväitä

Demokratiapalkinnolla kiitetään kansalaisyhteiskunnan toimijoita demokratian edistämisestä. Kuva: Lucas Macromini / CC BY-NC 2.0.

Oikeusministeriö on myöntänyt demokratiapalkintonsa kolmelle suomalaisjärjestölle.

Vuoden 2020 demokratiapalkinnon jakavat keskenään Plan International Suomi, Natur och Miljö ja Kehitysvammaisten Tukiliitto. Teemana oli uudenlaisen vuorovaikutuksen edistäminen.

Natur och Miljö palkittiin yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kannustamisesta ja sen tukemisesta erityisesti ympäristöasioissa. Kehitysvammaisten Tukiliiton palkinnolla annettiin tunnustusta vertaistukitoiminnalle, jolla on lisätty yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevien ihmisten osallisuutta.

Plan taas sai tunnustusta Muuttajat!-demokratiakasvatushankkeen Tyttöryhmä-koulutusohjelmasta. Sen tarkoituksena on ollut vahvistaa maahan muuttaneiden tyttöjen ja nuorten naisten yhteiskunnallisia vaikuttamismahdollisuuksia ja demokratiataitoja.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) luovutti palkinnon keskiviikkona.

”Viimeaikaiset tapahtumat maailmalla osoittavat, että rakentavan yhteiskunnallisen keskustelukulttuurin ylläpitäminen ja kehittäminen ovat tärkeä osa toimivaa demokratiaa. Rakentavalla ja kunnioittavalla yhteiskunnallisella keskustelulla voimme torjua polarisaatiota ja syrjäytymistä yhteiskunnassa”, Henriksson sanoo oikeusministeriön tiedotteessa.

Oikeusministeriön demokratiapalkinto on osa kansallista demokratiaohjelmaa. Kahden vuoden välein jaettavan, 10 000 euron arvoisen palkinnon tavoitteena on antaa tunnustusta kansalaisyhteiskunnalle demokratian edistämisestä.

Palkinto jaettiin nyt kuudetta kertaa. Vuonna 2018 palkinnon saivat Ihmisoikeusliitto sekä Naistoimittajat ry.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia