Ohjukset eivät uhkaa Eurooppaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ohjukset eivät uhkaa Eurooppaa

Nato säilyttää ydinaseet niin kauan kuin niitä on ja rakentaa Yhdysvaltojen ohjuspuolustuksen aukot kattavan jäsenmaasa suojaavan ohjuspuolustukseen, vaikka suurin uhka Euroopalle on itse ohjuspuol

Nato säilyttää ydinaseet niin kauan kuin niitä on ja rakentaa Yhdysvaltojen ohjuspuolustuksen aukot kattavan jäsenmaasa suojaavan ohjuspuolustukseen, vaikka suurin uhka Euroopalle on itse ohjuspuolustus, kirjoittaa Tarja Cronberg Pax-lehdessä.

Cronbergin mukaan ohjuspuolustus rakentaa vastakkainasettelua. Iran on jo ryhtynyt rakentamaan omaa järjestelmäänsä ja esimerkiksi Kiina modernisoi ja lisää ydinaseistustaan. Ohjuspuolustus saattaa myös lisätä ydinsodan riskiä, koska ohjuspuolustuksen omaavalla maalla on ainakin teoreettinen mahdollisuus ydinsodan voittamiseen.

Portugalin huippukokouksen yhteydessä pidetyssä vaihtoehtokokouksessa ohjuspuolustusta kritisoitiin. Keskeisin kritiikki kohdistui siihen, ettei Eurooppaan kohdistu mitään sellaista uhkaa, jota voitaisiin ohjuspuolustuksella torjua. Myöskään järjestelmän toimivuudesta ei ole takeita.

Lisää uusi kommentti