Nuorisotyöttömyys laskee tuskallisen hitaasti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nuorisotyöttömyys laskee tuskallisen hitaasti

Nuoria on työttömänä edelleen enemmän kuin ennen vuosien 2008–2010 kriisiä.

Globaali nuorisotyöttömyys on vähentynyt hieman viimeisten kolmen vuoden aikana, mutta työttömiä nuoria on yhä enemmän kuin vuonna 2008, jolloin nuorisotyöttömyys alkoi rajusti kasvaa.

Kansainvälisen työjärjestön ILO:n tuoreen raportin mukaan maailmassa oli viime vuonna noin 73,3 miljoonaa työtöntä nuorta, yli kolme miljoonaa vähemmän kuin huippuvuonna 2009. Samalla nuorisotyöttömyys on viime vuosina kuitenkin vakiintunut noin 13 prosenttiin, kun se vielä vuonna 2007 oli 11,7 prosenttia.

Vaikein tilanne on Pohjois-Afrikassa, jossa nuorista 30,5 prosenttia on työttöminä ja paras Etelä-Aasiassa, jossa nuorisotyöttömyysprosentti on vain 9,9 prosenttia.

Raportin tekijä Sara Elder muistuttaa ILO:n tiedotteessa, että vaikka tilanne on parantunut, nuorisotyöllisyyden koheneminen ei ole universaalia ja että lähes 43 prosenttia maailman nuorisotyövoimasta on yhä työttömänä tai elää köyhyydessä työpaikasta huolimatta. Kehitysmaissa noin kolmasosa nuorista työssä käyvistä elää alle kahdella dollarilla päivässä.

Yhä useampi nuori ei ole mukana työvoimassa siksi, että pääsee opiskelemaan. Silti matalan tulotason maiden nuorista noin 31 prosentilla ei ole mitään koulutuksellista pätevyyttä, ILO muistuttaa.

Nuoriksi lasketaan raportissa 15–24-vuotiaat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia