Nimettömältä suomalaislahjoittajalta jättilahjoitus pakolaistyöhön | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nimettömältä suomalaislahjoittajalta jättilahjoitus pakolaistyöhön

”Tuntuu erikoiselta, kuinka vauraassa Suomessa jaksetaan vääntää siitä, pitääkö Suomen todella ottaa vastaan muutamia tuhansia pakolaisia, kun samaan aikaan moneen äärimmäisen köyhään Afrikan maahan heitä tulee satoja tuhansia, jopa miljoonia”, sanoo miljoonalahjoittaja.

Pakolaisia jonossa

Pakolaisia Etelä-Sudanin ja Ugandan rajan liepeillä kesällä 2017. Kuva: UNMISS / CC BY-NC-ND 2.0.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on saanut kahden miljoonan euron suurlahjoituksen pakolaistyöhön Syyriassa, Jordaniassa, Ugandassa ja Myanmarissa. Kyseessä on jo toinen kerta, kun KUA saa samalta lahjoittajalta kahden miljoonan euron lahjoituksen.

”Tuntuu erikoiselta, kuinka vauraassa Suomessa jaksetaan vääntää siitä, pitääkö Suomen todella ottaa vastaan muutamia tuhansia pakolaisia, kun samaan aikaan moneen äärimmäisen köyhään Afrikan maahan heitä tulee satoja tuhansia, jopa miljoonia”, lahjoittaja sanoo KUA:n tiedotteessa.

Nimettömänä pysyttelevä lahjoittaja kertoo olleensa aikoinaan sukunsa ensimmäinen sukupolvi, jolle kouluttautuminen oli mahdollista perheen varallisuudesta riippumatta. Nyt hän haluaa suoda saman mahdollisuuden muille.

KUA kertoo, että lahjoituksella muun muassa rakennetaan Ugandassa pakolaisasutusalueille kouluja ja tuetaan Myanmarissa maan sisäisten pakolaisten koulutusta ja toimeentuloa. Ensimmäisen lahjoitus vuonna 2015 kohdennettiin Syyrian pakolaisten auttamiseen Jordaniassa.

Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen. Yli 65 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa sodan, kuivuuden tai muun kriisin vuoksi. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia