Nigerissä puoli miljoonaa tulvauhria | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nigerissä puoli miljoonaa tulvauhria

Sahelin kuivuus vaihtui rankkasateisiin ja tulviin.

Kuivuuden aiheuttamasta ruokakriisistä kuukausia kärsineellä Sahelin alueella kärsitään nyt tulvista, jotka vaikeuttavat jo ennestään nälästä kärsivien ihmisten elämää.

Avustusjärjestö Oxfamin mukaan Niger kärsii pahimmista tulvista yli 80 vuoteen. Tulvat ovat vaikuttaneet yli puolen miljoonan ihmisen elämään ja tuhonneet satoa yli 7 000 hehtaaria. Tuhansia taloja on tuhoutunut.

Monilla Sahelin alueilla satoi heinäkuun lopun ja elokuun lopun välillä 150 prosenttia enemmän kuin tavallisesti. Nigerin lisäksi Sahelin valtioista myös esimerkiksi Nigeria ja Senegal kärsivät tulvista. YK:n humanitaarisen avun koordinaatioyksikön OCHA:n mukaan Senegalissa tulvauhreja on yli 100 000.

Monet tulvista kärsivistä kärsivät jo valmiiksi kuivuuden aiheuttamasta nälästä, joka on vaivannut kuukausia Sahelin aluetta. Yhdeksän valtion alueella yli 18 miljoonaa ihmistä on ruokapulan riskissä. YK kertoo tavoittaneensa avullaan heinäkuussa noin kuusi miljoonaa ihmistä, mutta apua tarvitaan yhä ennen lokakuun sadonkorjuuta. Lokakuun sadosta on kuitenkin ennustettu edellisvuotta parempaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia