Nigerin tulvat syventävät Sahelin kriisiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nigerin tulvat syventävät Sahelin kriisiä

Ennätysmäisten sateiden aiheuttamat tulvat ovat ajaneet tuhansia pakoon Nigerin lounaisosissa.

Yli 200 millimetrin sateet vuorokaudessa Nigerin lounaisosissa ovat ajaneet lähes kymmeniä tuhansia ihmistä pakosalle ja tulvavesi peittää runsaat 30 000 neliökilometriä. Monet maatilat ovat tuhoutuneet, kun tulvavesi on vienyt karjan ja jo ennestään pieneksi jääneen sadon, kehitysyhteistyöjärjestö Plan kertoo.

Planin mukaan alkaneilla rankkasateilla voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia ruoka- ja pakolaiskriisistä kärsineelle Sahelin alueelle. Ruokakriisi on jo ennalta vaikeuttanut Nigerin lasten koulunkäyntiä ja tulvat tuovat uusia haasteita koulunkäynnille, koska suuri osa kouluista on vaurioitunut tai ne toimivat hätämajoituksina.

Vaikka tilanteen vakavuudesta ei ole tarkkaa kuvaa, Plan Nigerin mukaan alueella tarvitaan nopeasti apua. Erityisesti tarvitaan hätätilamajoitusta sekä ennen kaikkea ruokaa, vettä, moskiittoverkkoja ja lääkkeitä, Plan Suomen humanitaarisen työn erityisasiantuntija Maritta Niskanen-Tamiru painottaa.

Tulvat voivat myös romahduttaa alueen tieverkon, jolloin avun perille toimittaminen vaikeutuu. Likaisen veden kautta tarttuvien tautien, kuten kolera, leviäminen on myös suuri riski, Niskanen-Tamiru muistuttaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia