Nigerian viranomaiset pimittävät tietoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nigerian viranomaiset pimittävät tietoa

Nigeriassa viranomaiset pimittävät sellaistakin tietoa, minkä pitäisi olla julkista eikä yksinkertaisiinkaan kysymyksiin vastata, kirjoittaa toimittaja Donu Kogbara kolumnissaan. H

Nigeriassa viranomaiset pimittävät sellaistakin tietoa, minkä pitäisi olla julkista eikä yksinkertaisiinkaan kysymyksiin vastata, kirjoittaa toimittaja Donu Kogbara kolumnissaan. "Nauran, kun eurooppalaiset ja amerikkalaiset kollegat ja ystävät valittavat "salaisuuksien kulttuurista". Olisipa minulla heidän ongelmansa!"

Esimerkiksi yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten "paljonko ministeriössä on ihmisiä töissä" tai "osallistuuko johtaja kokoukseen", vastataan Kogbaran mukaan Nigeriassa usein kylmällä hiljaisuudella tai välttelevästi.

Viime aikoina nigerialaiset ovat kuitenkin ovat olleet raivoissaan saatuaan tietoa, jota he eivät yleensä saa. Verkkosivusto Wikileaksin vuotamien tietojen mukaan Shell on soluttanut edustajansa kaikkiin maan ministeriöihin. Moni nigerialainen vaatii nyt Shellin ajoa pois maasta. Kogbara uskoo, että kansalla on kuitenkin lyhyt muisti. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia