Nettisivun perustajaa uhkaa kuolemantuomio Saudi-Arabiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nettisivun perustajaa uhkaa kuolemantuomio Saudi-Arabiassa

Yhteiskunnalliseen keskusteluun tarkoitetun nettisivun perustajaa syytetään uskosta luopumisesta ja islamin loukkaamisesta.

Poliittiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun keskittyvän nettisivun perustajaa vastaan on nostettu syyte Saudi-Arabiassa. 30-vuotiasta Raif Badawia syytetään uskosta luopumisesta ja islamin loukkaamisesta, joista saattaa oikeudessa seurata kuolemantuomio.

Saudi-Arabiassa noudatetaan sharia-lakia, mikä antaa yksittäiselle tuomarille vapauden tulkita Koraania katsomallaan tavalla. Tuomarit ovat usein tuominneet uskontoa tai viranomaisia kritisoineita kuningaskuntaa kohtaan osoitetun kuuliaisuuden ylittämisestä, Human Rights Watch sanoo. Badawin tapauksessa tuomari on estänyt myös syytetyn asianajajaa toimimasta, vaatien syytettyä kääntymään jumalan puoleen.

Sekä Human Rights Watch että Amnesty International pitävät Badawia mielipidevankina ja ovat vaatineet viranomaisia luopumaan Badawin syytteistä.

"Raif Badawin oikeudenkäynnissä 'uskonnosta luopumisesta' on selvästi kyse uhkailusta sekä häntä kohtaan että muita, jotka pyrkivät vapaaseen keskusteluun asioista, joita saudiarabialaiset kohtaavat päivittäin. Hän on mielipidevanki, joka on vapautettava välittömästi ja ehdoitta", sanoo Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ohjelmajohtaja Philip Luther.

Lisää uusi kommentti