Netinkäyttö kasvaa kehitysmaissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Netinkäyttö kasvaa kehitysmaissa

Kehitysmaiden netinkäyttäjien määrä on kaksinkertaistunut viiden viime vuoden aikana.

Kaksi kolmasosaa kehitysmaissa asuvista käyttää internetiä. Määrä on kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana, käy ilmi tuoreesta raportista.

YK:n televiestintäjärjestön ITU:n vuotuisen raportin mukaan netin käyttö kasvaa edelleen nopeasti lähes kaikissa maailman maissa. Tänä vuonna käyttäjien määrä kasvaa kehitysmaissa lähes yhdeksän prosenttia ja kehittyneissä maissa kolme prosenttia.

Myös kännykkäliittymien määrä on raportin mukaan kasvanut: niitä on vuoden loppuun mennessä jo keskimäärin yksi per maailman asukas. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikilla olisi kännykkä, sillä usein yhdellä käyttäjällä on useampi liittymä. Noin 450 miljoonaa ihmistä elää yhä kännykkäpalveluiden ulottumattomissa olevilla alueilla, raportissa kerrotaan.

Raportissa listataan maailman maat tietoteknologian käytön, käyttötaitojen ja saatavuuden mukaan. Paras maa on sen mukaan Tanska ja huonoin Keski-Afrikan tasavalta. Suomi on sijalla 8. Useimmat muutkin indeksin huippumaat ovat korkean tulotason maita. Eniten parannuksia tehneisiin kuuluvat muun muassa Arabiemiraatit, Fidži ja Kap Verde.

Raportissa varoitetaan myös netinkäyttöön liittyvästä epätasa-arvosta. Kaupunkien ja maaseudun väliset erot ovat sen mukaan kasvamassa rikkaissakin maissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia