Nestlé oikeuteen Sveitsin Attacin vakoilusta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nestlé oikeuteen Sveitsin Attacin vakoilusta

Elintarvikejätti ja turvallisuusalan yritys saivat urkkia kansalaisjärjestön toimintaa Sveitsin poliisin asiaan puuttumatta.

Elintarvikejätti Nestlé ja turvallisuusalan yritys Securitas joutuvat oikeuteen Attac-järjestön vakoilemisesta Sveitsissä, raportoi Voima.

Syytteiden mukaan Nestlé palkkasi Securitaksen vartijan soluttautumaan Nestlén toiminnasta kirjaa kirjoittaneiden aktivistien joukkoon vuonna 2003. Vartijan tehtävänä oli raportoida ryhmän toimista. Vartija raportoi tehtävänsä etenemisestä myös alueen poliisiviranomaisille mutta poliisi ei ilmoittanut asiasta Attacille.

Attac-järjestön kirjoittamassa kirjassa käsiteltiin muun muassa Nestlén suhtautumista geenimuunneltuihin kasveihin, vesivarojen yksityistämiseen sekä ay-liikkeen toimintaan. Järjestö tutki kirjaa varten julkisia arkistoja ja tietolähteitä.

Työtehtäviään suorittaessa Securitaksen työntekijällä oli pääsy ryhmän sähköposteihin ja globaaleihin kontakteihin. Hän myös vieraili yksityiskodeissa.

Yhtiöt myönsivät vakoilun vuonna 2004, kun Securitaksen työntekijä paljastui. Yhtiöt ilmoittivat silloin vakoilun päättyneen. Vuonna 2008 kuitenkin paljastui toinen peitetehtävissä ollut Securitaksen työntekijä.

Yhtiöitä syytetään laittoman vakoilun lisäksi yksityisyyden loukkauksista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia