Nestlé ei ole lopettanut lapsityövoiman käyttöä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nestlé ei ole lopettanut lapsityövoiman käyttöä

Tuore raportti syyttää Nestléä epäonnistumisesta lapsityövoiman käytön estämisessä.

Suklaajätti Nestlé käyttää edelleen lapsityövoimaa Norsunluurannikon kaakaofarmeilla, uusi Fair Labor Associationin (FLA) raportti kertoo. Tuotantoketjussa paljastui lisäksi puutteita turvallisuudessa ja tehdyissä työtunneissa.

Vuosikausien painostuksen jälkeen Nestlé julisti viime vuonna pyrkivänsä lopettamaan lapsityövoiman käytön. FLA ryhtyi kartoittamaan Nestlén tuotantoketjua Norsunluurannikolla, josta lähes puolet maailman kaakaosta tulee.

FLA patistaa nyt Nestléä tehostamaan lapsityövoiman käyttöä ehkäiseviä toimenpiteitään. Sen mukaan on myös pyrittävä vaikuttamaan paikallisten toimijoiden asenteisiin lapsityövoimasta, jonka taustalla on usein köyhyys.

Nestlén tiedotteessa liiketoiminnasta vastaava johtaja Jose Lopez toteaa, että lapsityövoiman käyttö yhtiön kaakaon hankintaketjussa on sen kaikkia periaatteita vastaan.

"Kuten FLA:n raportista käy ilmi, yksikään yhtiö, joka ostaa kaakaota Norsunluurannikolta, ei voi aukottomasti taata ettei näin tapahdu", hän sanoo.

BBC:n mukaan aiemmat raportit kertovat, että jopa 1,8 miljoonaa lasta Länsi-Afrikassa on lapsityön vuoksi vaarassa joutua hyväksikäytetyksi.

Norsunluurannikko on kärsinyt levottomuuksista ja sisällissodasta jo yli kymmenen vuoden ajan. Aktivistien mukaan iso osa väkivallasta johtuu siitä, että kapinalliset taistelevat kymmenien miljoonien dollarien kaakaovoitoista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia