Neste julkisti palmuöljytoimittajansa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Neste julkisti palmuöljytoimittajansa

Finnwatch kiittelee yhtiötä, jonka alihankkijan palmuöljytuotannosta on aiemmin löytynyt ongelmia.

Öljy-yhtiö Neste on julkistanut listan alihankkijoista, jotka toimittavat sille raakapalmuöljyä. Julkistuksesta kertoo Finnwatch-järjestö, joka on pitkään vaatinut, että yhtiö kertoisi, mistä se palmuöljynsä hankkii.

"Onnittelemme Nestettä kansainvälisesti merkittävästä edistysaskeleesta, joka tulee varmasti näyttämään esimerkkiä palmuöljyalan muille toimijoille", sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala järjestön tiedotteessa.

Finnwatch kritisoi vuonna 2014 ilmestyneessä raportissaan Nesteen alihankkijaa IOI Groupia, jonka tiloilla Malesiassa tapahtui järjestön tutkimuksen mukaan siirtotyöläisten oikeuksien loukkauksia, vaikka niiltä saatava palmuöljy oli saanut vastuullisuussertifikaatin.

IOI Group on myös Nesteen nyt julkistamalla listalla (pdf). Finnwatchin viimevuotisen tutkimuksen mukaan IOI Group on parantanut tapojaan, joskaan ei tarpeeksi.

Finnwatchin mukaan Neste on ensimmäinen kansainvälinen palmuöljyä käyttävä suuryritys, joka on julkaissut palmuöljynsä tavarantoimittajat. Avoimuuden avulla voidaan paremmin ja tehokkaammin puuttua ongelmiin tuotantotiloilla, järjestö sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia