Namibiassa pahin kuivuuskausi 30 vuoteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Namibiassa pahin kuivuuskausi 30 vuoteen

Moni ruokapulasta kärsivä namibialainen turvautuu hedelmien syöntiin, sillä seuraava sato on odotettavissa vasta ensi keväänä.

(Kuva: cara fealy choate / Flickr.com / cc 2.0)

Lähes kolmannes Namibian asukkaista, 780 000 ihmistä, kärsii ruokapulasta pitkittyneen kuivuuskauden seurauksena. Avustusjärjestöjen mukaan maa tarvitsee hätäapua, sillä seuraava sato on luvassa vasta maaliskuussa 2014.

Kuivuuden arvioidaan olevan pahin 30 vuoteen. YK:n humanitaarisen avun koordinaatiotoimiston OCHA:n mukaan maan hallitus on arvioinut sadon olevan 42 prosenttia pienempi kuin viime vuonna. Yli 330 000 ihmistä tarvitsee välitöntä ruoka-apua. Hallitus julisti hätätilan toukokuussa.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman Punaisen Ristin edustajan mukaan monet ihmiset tulevat toimeen pelkillä hedelmillä.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälinen liitto ja YK:n lastenrahasto Unicef ovat julkaisseet hätäapuvetoomuksen avun toimittamiseksi Namibiaan. Suomesta maahan lähettää apua ainakin Suomen Lähetysseura.

Samaan aikaan myös Namibian naapurimaa Angola kärsii kuivuudesta, joka vaikuttaa jopa 1,5 miljoonaan ihmiseen. OCHA muistuttaakin, että eteläinen Afrikka on katastrofiherkkää aluetta. Sen mukaan alueella on ollut vuoden 2000 jälkeen 47 hätätilaa, jotka ovat vaatineet kansainvälistä apua. Kriisit ovat vaikuttaneet ainakin 14 miljoonaan ihmiseen.

Lisää uusi kommentti