Nälänhädässä ruokaa etsitään jopa muurahaispesistä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nälänhädässä ruokaa etsitään jopa muurahaispesistä

Tšad riutuu kuivuuden ja nälänhädän kourissa. Tilanne on huono jopa pääkaupunki N’Djamenassa.

Tšad riutuu kuivuuden ja nälänhädän kourissa. Tilanne on huono jopa pääkaupunki N’Djamenassa.

Suurin hätä on maan kuivimmissa osissa, joissa sateita on ollut vähän. Tilanteen vakavuudesta kertoo se, että tuottavimmillakin maanviljelyalueilla kärsitään nälänhädästä. Tšadilaiset ovat joutuneet turvautumaan epätoivoisiin keinoihin ruoan saamiseksi.

"Tassinon kylässä naiset ovat rikkoneet muurahaispesiä löytääkseen muurahaisten keräämiä jyviä", kuvailee Stephen Cockburn Oxfam-avustusjärjestöstä.

Myös maaseudulla asukkaiden kerrotaan turvautuneen sellaisten hedelmien ja juurien keräämiseen, joita yleensä pidetään syömäkelvottomina. Monissa tapauksissa ihmiset ovat joutuneet käyttämään siemenviljatkin ruuaksi.

Kun nälänhädän uhka alkoi alkuvuodesta hahmottua, viranomaiset pyysivät apua kansainväliseltä yhteisöltä. Hallitus kokosi 4 000 tonnin viljavarastot, joita se myi paljon alkuperäistä hintaa halvemmalla. YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman (WFP) nimettömänä pysyvä lähde kertoo, että ruokatarvikkeita on lähetetty Tšadiin mutta ne ovat juuttuneet satamaan Kamerunissa.

Järjestöt ovat huolissaan nopeasti lähestyvästä sadekaudesta. Kun teiden kunto huononee, pahimmin kärsineille alueille ei saada enää apua sateiden alettua.

"Aliravitsemus pahenee niin kauan kuin valtiolta ja avustusjärjestöiltä ei saada tehokasta apua", sanoo johtaja Codjo Edoux Lääkärit ilman rajoja -järjestöstä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia