Mundovilla kertoo slummien arjesta keskiluokkaisille argentiinalaisille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Mundovilla kertoo slummien arjesta keskiluokkaisille argentiinalaisille

Suurin osa Buenos-Airesin asukkaista ei ole koskaan käynyt slummeissa.

Mundovilla-lehti tekee näkyväksi ja tunnetuksi Buenos-Airesin alueen slummeissa asuvien yli kahden miljoonan asukkaan arkea, josta keskiluokkaiset argentiinalaiset tietävät hyvin vähän, Aija Salovaara kirjoittaa global.finland.fi:ssä.

Lehti haluaa uutisoida slummien asioista sekä niiden asukkaille että ulkopuolisille, samoin lehti haluaa välittää tietoa slummien olosuhteista, tilanteesta ja tarpeista.

Mundovillan toimitussihteerin Joaquin Ramosin mukaan suurin osa kaupungin asukkaista ei ole koskaan käynyt slummeissa ja valtamedia uutisoi vain murhista ja huumeista.

"Me haluamme kirjoittaa Buenos Airesin slummien kulttuuriasioista ja siitä, mitä hyvää ja positiivista slummeista löytyy," Ramos kertoo.

Yleisesti muun muassa uskotaan, etteivät slummeissa asuvat käy töissä. Kuitenkin Ramosin mukaan 90 prosenttia käy töissä slummien ulkopuolella esimerkiksi ravintoloissa ja tehtaissa.

Slummeissa ei myöskään ole peruspalveluja, vaikka asukkailla olisi varaa maksaa niistä. Kaasujohtoja ei ole, eivätkä ambulanssit halua ajaa slummeihin, Ramos luettelee. Kun yksikään yhtiö ei suostunut asentamaan kaapelitelevisiota Villa 31 -slummiin, mundovillalaiset perustivat alueelle oman tv-kanavan.

Mundovillalla, jonka printtiversion painos on 20 000, on tällä hetkellä 17 kirjeenvaihtajaa. Lisäksi toimituksessa työskentelee vapaaehtoisena kymmenkunta alan ammattilaista.

Lisää uusi kommentti