Monikulttuurisuustyöhön 650 000 euroa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Monikulttuurisuustyöhön 650 000 euroa

"Kulttuurin monipuolisuuden turvaamiseksi myös vähemmistökulttuureille on annettava taloudelliset mahdollisuudet kehittyä", sanoo ministeri Arhinmäki.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt sadalle monikulttuurisuusjärjestölle kaikkiaan 650 000 euroa valtionavustuksina perustoimintojen, kotouttamisen ja erilaisten rasisminvastaisten hankkeiden tukemiseen. Keskeisiä avustusten saajia olivat kieli- ja kulttuurivähemmistöjen, kuten maahanmuuttajien ja romanien yhdistykset, opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo.

Vähemmistöryhmien lisäksi tuettiin suomalaisten kansalaisjärjestöjen rasismin vastaista toimintaa. Muun muassa Suomen Pakolaisapu sai avustusta maahanmuuttoa koskevien sisältöjen tuottamiseen Mahdollisuuksien tori -tapahtumiin. Rauhankasvatusinstituutti saa rahoitusta Euroopan romanien asemaa esittelevän nukketeatterin toteutukseen.

"Yhä useampi suomalainen elää kahden tai useamman kulttuurin vaikutuksessa. Kulttuurin monipuolisuuden turvaamiseksi myös vähemmistökulttuureille on annettava taloudelliset mahdollisuudet kehittyä", ministeri Arhinmäki perusteli avustuspäätöksiä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee myös saamenkielistä kulttuuria ja saamelaisjärjestöjen toimintaa. Tämän määrärahan käytöstä päättää saamelaiskäräjät.

Lisää uusi kommentti