Mobiilisovellus auttaa Afrikan siirtolaisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Mobiilisovellus auttaa Afrikan siirtolaisia

MigApp-sovelluksen avulla halutaan antaa siirtolaisille tietoa, jotta näiden matka olisi turvallisempi.

Älypuhelin

Älypuhelimesta on apua monelle Afrikan siirtolaiselle. Kuva: Aaron Yoo / CC BY-ND 2.0.

YK:n alainen Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM) on julkaissut kännykkäsovelluksen, jonka tarkoituksena on tehdä Afrikan sarven ja Itä-Afrikan siirtolaisten matkoista turvallisempia.

MigApp-niminen sovellus tarjoaa tietoa esimerkiksi viisumeista, IOM:n palveluista, terveys- ja matkustussäännöksistä ja ihmiskaupan vastaisesta työstä sekä varoittaa konfliktista ja luonnonkatastrofeista. Sen avulla siirtolaiset voivat myös kertoa läheisilleen sijainnistaan.

”Kehitimme sovelluksen auttaaksemme siirtolaisia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä siirtolaisuusprosessin aikana. Paperiton ja turvaton siirtolaisuus johtuu usein siitä, ettei tiedetä prosessiin liittyvistä riskeistä”, sanoo projektin johtaja Alex Dougan tiedotteessa.

Itä-Afrikan maista lähdetään sankoin joukoin siirtolaiseksi kuivuuden, poliittisen epävakauden ja talousongelmien vuoksi. Osa siirtolaisista liikkuu alueen sisällä, osa sen ulkopuolella.

Sovellus on otettu käyttöön Burundissa, Keniassa, Ugandassa, Tansaniassa, Etiopiassa, Ruandassa, Djiboutissa, Etelä-Sudanissa ja Somaliassa. Kaikissa niissä mobiilipalveluiden käyttö on yleistä.

Lisää uusi kommentti