"Mitä tahansa ei tarvitse sietää, jotta köyhyys vähenee" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

"Mitä tahansa ei tarvitse sietää, jotta köyhyys vähenee"

Kehitysministeri Heidi Hautalan mukaan kestäviä kehitystuloksia voidaan saavuttaa vain vapaassa kansalaisyhteiskunnassa.

Suomen uusi kehityspoliittinen ohjelma painottaa aiempaa enemmän demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Autoritäärisesti johdetut maat, kuten Kiina, Etiopia ja Ruanda, kehittyvät kuitenkin muita nopeammin. Tekeekö diktatuuri hyvää taloudelle?

"Asia ei ole niin, että mitä tahansa voidaan sietää, kunhan köyhyys vähenee. Demokratia ja ihmisoikeudet kuuluvat olennaisesti kehitysyhteistyöhön", kehitysministeri Heidi Hautala sanoi.

Hautala osallistui lauantaina 26.5. Maailma Kylässä -festivaaleilla järjestettyyn paneelikeskusteluun demokratian roolista kehityksessä.

Hautala piti hyvänä asiana, että esimerkiksi Ruotsissa noussut kohu TeliaSoneran toimista diktatuurimaissa on herättänyt keskustelua yritysten toimintatavoista.

"Suuryritysten kannattaisi liittoutua yhteen ja vaatia paikallisiin standardeihin muutosta, ja samaten niiden kannattaisi tehdä aktiivisemmin yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan kanssa. Ja hallitukset voivat puolestaan keskenään miettiä, miten he voivat lainsäätäjien tasolla edistää demokratiaa ja ihmisoikeuksia", Hautala totesi.

Hautalan lisäksi keskusteluun osallistuivat Kansainvälisen kauppakamari ICC:n Suomen osaston maajohtaja Timo Vuori sekä kehitysmaatutkija Elina Oinas.

Kolmannentoista kerran järjestetty Maailma Kylässä -festivaali rikkoi viime viikonloppuna aikaisemmat kävijämääräennätykset.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia