Miljoonat kärsivät Filippiinien tulvista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Miljoonat kärsivät Filippiinien tulvista

Ennätysmäisten rankkasateiden aiheuttamien tulvien tuhoja korjataan viranomaisten ja satojen vapaaehtoisten voimin.

Lähes kaksi miljoonaa ihmistä on kärsinyt kolmen taifuunin aiheuttamista tulvista Filippiinien pääkaupungissa Manilassa ja lähimaakunnissa. Lähes 300 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja yli 50 on saanut surmansa tulvissa, jotka pahimmillaan peittivät neljä viidesosaa Manilan miljoonakaupungista.

Punaisen Ristin mukaan kaupunkialueilla rankkasateiden ja tulvien tuhot ovat suurempia kuin maaseudulla, ja kaupunkien suuremmasta asukastiheydestä johtuen tulvauhrien määrä on suurempi. Kaupunkien evakuointikeskuksissa on ilmennyt myös ruokapulaa, Suomen Punaisen Ristin Aasian alue-edustaja Marko Korhonen kertoo.

Lapsijärjestöt ovat lisäksi huolissaan tulvahuipun jälkeisestä tautien leviämisvaarasta, koska puhtaasta juomavedestä on pulaa, eikä sanitaatio toimi kunnolla. Lasten koulunkäynnin jatkuminen olisi yksi keino varmistaa lasten puhtaan veden saaminen, Plan Filippiinien maajohtaja Carin van der Hor muistuttaa.

Filippiinejä riepottelee joka vuosi sadekaudella useita myrskyjä ja taifuuneja, jotka aiheuttavat merkittäviä tuhoja. Edellisen, vuonna 2009 riehuneen taifuuni Ketsanan, kaikkia tuhoja ei Korhosen mukaan oltu saatu korjattua.

Kansainvälinen Punainen Risti on arvioinut, että avustustyöhön tarvitaan lähes 800 000 euroa. Järjestö on tähän mennessä auttanut Filippiinien tulvauhreja katastrofirahastosta noin 150 000 eurolla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia